Magbild v.26 (25+0)

Här kommer två magbilder från igår kväll då :) Svårt att lyckas ta bra framifrån bara!
Presenter till Melvin :)

När vi förra helgen var hos sambons föräldrar hade hans 2 systrar köpt presenter till Melvin då de inte kommer kunna komma upp till oss när han föds i sommar.


Pyjamas stl 62, Fleeceoverall stl 68 och mysset stl 68


Tossar, 2 bodysar stl62 och byxor stl 62 + Snuttedinglis :)


v.26 (25+0 - 25+6)

Då var man en vecka närmre BF igen då :D Längtar som en tok!

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 25,5 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka. Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis.

Ny bok :)

Idag var jag o kollade på ett köpcenter med mamma och syrran o då hitta jag denna barnbok på rean: Bonniers barnbok! Den var kraftigt nedsatt i pris o jag tänkte då köpa den men då köpte mamma den åt oss istället :) Står massor av bra tips och information om barnsjukdomar!


Föräldragrupp

Fick hem brev i slutet av förra veckan att vi har blivit tilldelade en föräldragrupp för föräldra utbildningen. Så ska dit i slutet av April o så är det en gång på förlossningsavdelningen med.

Får se om det är bra eller inte men bra att få en genomgång på förlossningen iaf tycker jag!

Rörelser

Idag o ett par dagar tidigare har Melvin varit lugn i magen, så idag blev jag lite orolig en stund. Men sen börja han röra på sig så då kunde jag slappna av. Inte kul när han luras sådär eftersom man ska kontakta sjukvården när de ej rör sig. Hoppas han rör sig mer nu så jag slipper tänka på det.

Annars mår jag hyfsat nu, dock lite jobbigt med hostan då det känns taskigt mot lillpojken att bli "skakad" av hostan.

Gekås Ullared shoppingen :D

Här kommer då den underbara shoppingen från Ullared :D Det jag köpte till mig själv kommer snart att läggas upp i min vanliga blogg :)

 Babygym Tinylove Gymini Super deluxe, mitt absoluta favorit fynd! 400kr kostade det.


1. Kudde till vagn
13kr 2.Täcke till vagn 50kr 3. Lakan till vagn 20kr/st


1.Spjälskydd 119kr 2.Bäddset spjälsäng 90kr 3.Täcke till spjälsäng 80kr
4.Plastad frotté 20kr


1.Nappflaska Mam ultivent 50kr 2.Vällingdoserare 15kr 3.Bitringar (kyl) 9kr/st
4.Babyfilt NallePuh 70kr 5.Haklapp/Dreggellapp 17kr


1.Pyjamas 50kr 2.Manikyrset baby 15kr 3. Vagnleksak dinglisar 60kr
4.Flaskborste 10kr


1.Scrapbookalbum 31" x 31" 40kr 2.Babystickers 7kr


Magbild v.25 (24+1)

Veckans magbild, en dag försenad ;)


v.25 (24+0 - 24+6)

Ny vecka igen då :) Synd bara att foglossningen o ryggvärken inte har blivit bättre direkt...

Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Ditt barn är nu ca 24cm långt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.
Sjuk

Mår inge vidare, så har inte orkat uppdaterat massor. Dock är jag inte så orolig för lillpojken i magen då han rör sig precis som vanligt :) Han piggar upp mina dagar bara genom att röra på sig lite ;)

Har ont i ryggen o fogarna till o från o de märks för oftast när jag anstränger mig lite så får jag ont o ännu ondare dagen efter så jag måste ta kryckorna, sen blir de avlastat o så börjar det om..

Uppdatering: Detta är mitt 100:e inlägg i bloggen :)

Magbild v.24 (23+0)

Här kommer veckans magbild samt ett litet kollage så man kan få en uppfattning om hur mycket magen har växt :)
Babygym :)

Fick ett babygym av Jeanette idag för att jag hade passat William :) Blir säkert en favorit hos Melvin sen, ska ju köpa ett mjukt med så man kan alternera mellan dem :)


v.24 (23+0 - 23+6)

Då var det ännu en ny vecka då :) Och nu börjar sjukvården kämpa för melvin om han skulle få för sig att titta ut alldelles för tidigt.

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av.

Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet är nu ca 30cm långt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner. . Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.
Mer kommentarer!

Men kommentera mera nu då ;) Vet att det e minst 20 per dag som läser så nått kan ni väl kommentera iaf? Mycket roligare o blogga när man får respons!


Pyjamas :)

Blev en pyjamas idag på h&m när jag shoppade till mig själv också :) Älskar Nalle Puh med vänner som jag tidigare nämnt! Köpte den dock i strl. 62 så han får lite att växa i annars blir det för mycket i 50 och 56!120 dagar kvar / 4 månader kvar :D

Nu är det "bara" 4 månader kvar exakt! Gud vad jag längtar, hoppas tiden kan gå lite fortare snart. Men hare jag klarat dessa månader tills nu så ska jag nog klara de sista med :)

På lördag blir det ju v.24 o då börjar man ju aktivt hjälpa barn som föds! Känns underbart att veta att det även nu finns chanser. Självklart vill vi iaf att lillpojken stannar 3½ månad till i magen så att han får utvecklas ordentligt.

Blev en pyjamas köpt idag så kommer ett inlägg med bild på den lite senare :)


Nytt till Melvin :D

Blev ett par köp igår till lillpojken!


Body från kappahl, fick den gratis med kupong :)


Pyjamasar med söta giraffer :)


O så fyndet! Speldosa som kostade 32kr istället för 129kr!


Magbild v.23 (22+0)

Här kommer veckans magbild :)


v.23 (22+0 - 22+6)

En vecka närmre förlossningen nu då :)

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.


Arbetsterapeut

Har haft så himla ont i händerna o handlederna så jag kollade upp på internet vad det kunde vara, visade sig att det är karpaltunnelsyndrom vilket är väldigt vanligt hos gravida. Så var bara boka tid till arbetsterapeut som ska hjälpa mig att ordna skenor.

Hoppas verkligen att det hjälper, men det borde det göra. Skenorna gör att man inte viker händerna nattetid.

Ont i kroppen :(

Usch, dagen började med ont i benet som bara stegrades :( Sen fick jag ont i ryggen med.. Hann med 2 lektioner i skolan iallafall innan jag behövde åka hem. Fick sen också ont i fogarna.. Inte min dag i dag helt enkelt.

Verkar som de e ungefär varannan dag jag får ont.. Nu mår jag allmänt dåligt också men hoppas kunna gå till skolan imorrn iaf.

Sne mage ;)

Vaknade o kika ner på magen, den var helt sned :D Melvin låg på vänster sida bara, såg så kul ut :) Han lär dock flytta under dagen!

RSS 2.0