Sparkar utanpå magen ..

Imorse var det ganska starka rörelser från Melvin i magen så jag lät min hand ligga på lite försiktigt o då kunde jag känna :) Så himla mysigt! Därför bad jag Robin komma och han lyckades också känna :)

Äntligen kan också Robin få känna lillpojkens rörelser :) Det syns också när man ligger i sängen vart i magen som Melvin ligger :)


Den kommande veckan..

Ska bli kul o se hur den kommande veckan i skolan kommer gå, med foglossning o så tänker jag. Hoppas att jag inte behöver gå hem någon dag iaf o att det inte blir värre än vad det är nu med foglossningen. Ska antagligen  fixa ett foglossningsbälte längre fram..

Hoppas att jag hinner sova ordentligt med, märks så väl när jag går o lägger mig försent i förhållande till när jag ska gå upp..


Tankar om Melvins utseende :)

Har funderat sen det att vi fick veta att det är en liten Melvin vi väntar, på hur han kommer se ut.. Har en känsla av att han kommer ha blondt hår och blåa ögon :) Eftersom både jag och robin har blåa ögon och är blonda från början. Tror han kommer vara ganska lång och smal när han föds.

Tror inte att han kommer ha mycket hår då han är bebis, eftersom varken jag eller Robin hade det :) Så om 4½ månad får vi se om jag tror rätt ;) Oavsett om jag har rätt eller inte kommer han vara lika fin endå :)


Kramp i benet..

I förrgår natt fick jag värsta krampen i benet, gjorde så himla ont och jag vågade inte sträcka ut benet på hela natten sen.. Nu har jag ont i den vaden fortfarande, inte kul direkt.. Hoppas det går över snart, är tydligen vanligt att man får kramp i benet iaf..

Sen har jag fixat i skolan så att en lektion byter sal så det är alldelles för mycket trappor till den salen vilket inte funkar för mig längre.. Hoppas verklígen inte att foglossningen blir så mycket värre, men tyvärr brukar det ju inte bli bättre när magen blir allt tyngre.

I övrigt mår jag bra, är fortfarande trött men det är nog för att de flesta dagarna är fullproppade.. Försöker sova ordentligt iaf o inte lägga mig alltför sent i veckorna.


Magbild v.22 (21+0)

Veckans magbild :)


Shoppinglista :)

Här kommer en lista på vad som är tänkt att vi ska ha till Melvin :) Bra kom ihåg för mig själv men ni får också gärna ge tips på ev. saker jag kan ha glömt ;)

Sova:
Spjälsäng (X)
Madrass (X)
Täcke ( )
Kudde ( )
Plastadfrotté ( )
Spjälskydd ( )
Påslakanset (/)
Underlakan ( )

Äta:
Nappflaskor ( )
Vällingdoserare (till ersättning) ( )
"Spylappar" från Ikea ( )

Sköta:
Skötbord ( )
Skötbädd ( )
Babyolja ( )
Alvedon ( )
Blöjhink (I babybox) ( )
Blöjor ( )
Puder ( )
Nappar ( )

Lek:
Babygym ( )
Leksak till bilstol (X)
Leksak till vagn ( )
Bitring ( )
Tvättlappar ( )
Badcapé (X)
Badbalja ( )

Resa:
Babyskydd (X)
Solskydd till fönstret ( )
Ev. skydd till bilsätet ( )

Promenad:
Barnvagn (/)
Åkpåse (X)
Kudde ( )
Täcke ( )
Underlakan ( )
Påslakanset (X)
Hjulskydd (X)
Myggnät (X)
Regnskydd (medföljer vagnen)

Övrigt:
Babysitter (X)
Filtar ( )

Kläder (X)

Min vanliga blogg

För er som tycker att jag inte uppdaterar så ofta så skriver jag mer om det vardagliga på min vanliga blogg :)

Kommentera mera :)

Vore kul med fler kommentarer, ser ju att det är endel folk som läser. Vilka är ni mina läsare?

Vet att det var fler än 1 som läste ;)

v.22 (21+0 - 21+6)

Tiden tickar på, hoppas dock tiden kan gå ännu fortare ;)

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.
Fogarna

Har fått mer problem med fogarna nu, särskilt när jag går eller går itrappor... Inte så roligt att jag redan känner av det, men ska kolla upp och kanske se till att beställa ett bäcken bälte så att det stabiliserar lite.

Synd iom att jag gillar att gå på promenader, men får hitta något annat.. kanske börja simma eller något?


Baby Melvin :)

Gjorde på skoj hur Melvin kommer se ut och här är resultatet ^^,
Magbild v.21 (20+0)

Här kommer veckans magbild :) Tänkte sätta i hop ett kollage i v.25 sen med alla magbilder så man kan se skillnaden :)


v.21 (20+0 - 20+6)

Då har man gått mer än halva graviditeten :D

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet. Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.
Halvvägs :D

Nu är Melvin halvbakad då ;) Känns underbart att det "bara" är hälften kvar. 140 dagar nu :) Ska bli så himla skönt när vi äntligen har vår lille Melvin här hos oss. Känns som det kommer dröja super länge ju!


Magbild v.20 (19+0)

Veckans magbild :)


Mitt-träff

Var på en mitt-träff på mvc idag, var endel bra info. För de som inte vet är det en träff för de som är i v.20-25 där man får lyssna på dietist, sjukgymnast och barnmorskor.

Fick bra info om mat, o dessutom bra övningar till att stärka bäckenet :) Sen pratades det om amning också.

Bra att gå på iaf, alltid skönt o kunna fråga om man undrar något direkt!


Shoppat till lillkillen :)

Här är några plagg som jag shoppade/beställde genom ellos till Melvin :) Var på rea!


Mjukisbyxor och huvtröja med dragkedja :)


2 par byxor med fot :)


v.20 (19+0 - 19+6)

Äntligen vecka 20 efter den oändligt långa v.19!! Snart är Melvin halvbakad :D

Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

Ditt barn är 25cm långt från huvud till stjärt och väger ca 250g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt. 

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.
Barnvagnsskylt!

Har bestämt att jag ska beställa en barnvagnsskylt så fort Melvin är född :) Så fint, hade kunnat göra det innan men jag ska ha med födelsedatum också. Så smart med stor reflex fram på barnvagnen!


Ett prov hur den ska se ut ungefär :)


RUL

Dagens ultraljud gick toppen :D Väntar en liten pojke! Han är 19cm lång och väger ca 200gram


Nytt BF

Fick ett nytt BF på ultraljudet idag, så nu är jag bara i v.18+2 istället, och datumet blir 10 juni

Hunger

Är nästan ständigt hungrig nu för tiden, men nästan inget lockar. Kan inte komma på någon mat jag vill ha trots att jag är ständigt sugen på ... nåt???

När jag väl äter smakar det inget särskilt trots att det alltid är nått "jag brukar tycka om".


I övrigt är det bra, fortfarande trött, men blir alltid så glad av sparkar och rörelser som ger lite "kommunikation".


Sugen på... vad?Mindre än 5 mån..

Det är mindre än 5 månader kvar tills våran lilla plutt är beräknad att komma till oss! Helt sjukt egentligen! Snart är h*n halvbakad också!

Det är nu 150 dagar kvar, hoppas dom bara svischar förbi, längtar så efter att få träffa den lill*  och lära känna den!


Liggdel till vagnen :)

Liggdel till vagnen (Ska beställa vagnen) :) En emmaljunga citykorg - 2011 i färgen Pro Bordeaux, en lila färg som är riktigt svår att fånga på kort! Tror att våran lilla bebis kommer sova som en prinsessa/prins i den här!


Med uppfälld suflett och fotsack på


Bäddad med nallepuh lakan :)Sparkar/ Rörelser..

Har några veckor känt hur bebis rört sig i magen men nu på senare tid har det blivit starkare och oftare :)

Så himla mysigt att den "bekräftar" att det är någon där inne och ibland när jag tex böjer mig såpass att magen viks får jag en liten spark tillbaka ungefär som att den säger åt mig att det inte var bekvämt :)

Nu är det bara dagar till ul o som sagt jag längtar, hoppas liten vill visa upp sig så att vi får veta kön med!


"Mormor" shopping

Min mamma köpte den första saken igår, en liten söt klänning på rean, så är et en kille får vi helt enkelt spara den


Magbild v.19 (18+0)

Här kommer veckans magbild, märks att bebis blir större och större :)
v.19 (18+0 - 18+6)

Då var det vecka 19 nu då=) bara 1 vecka tills ul och då får vi förhoppningsvis veta på kön :D

Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan

Barnet är 17,5 cm långt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.

Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


RSS 2.0