Läkarbesök x2

Idag var det då dags för ytterligare läkarbesök, fast idag 2 st. Ett med bedömningsläkaren och ett med narkosläkaren. Var på sjukhuset ett par timmar då de var försenade.. Har iaf fått datum för igångsättning nu men väljer att inte säga här utan uppdaterar när lillpojken har kommit istället ;)

Fick också veta att de inte är idé att ens försöka med EDA på min rygg eftersom jag har mina stag.


Magbild v.39 (38+0)

Sista veckobilden då ;)


v.39 (38+0 - 38+6)

Mindre än 2 veckor kvar nu då, men antagligen mindre än 1 vecka kvar med :D Helt sjukt att man snart får träffa sin lilla älskling!

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 50 cm långt från huvud till fot. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.
Faderskapet

Nu är faderskapspapperna påskrivna, gick ju fort o smidigt! Skrev på om gemensamvårdnad också, skönt att ha det fixat, vill ju inte stå som ensamvårdnadshavare.

Hallonbladsté med kanel :)

Eftersom jag redan har endel förvärkar har jag nu bölrja dricka mer hallonbladsté med kanel i ode verkar faktiskt hjälpa till lite :) Kanel är tydligen bra för att man ska få starkare sammandragningar, får se om ett tag hur mycket det har hjälpt iaf!

Bm-besök v.37+3

Var på bm-besök idag, var ett längre besök där vi pratade om förlossningen och hur graviditeten har varit. Tog också prover som såg bra ut :) antagligen är detta sista besöket hos bm för mig, känns lite konstigt men så är det ;) Jag ska iaf tillbaka i slutet av augusti/ början av sept för efterkontroll.

Dagens värden:
Blodtryck:
121/75
Hb: 122
Hjärtljud: 140
Socker: 4,9
Sf-mått: 34cm


Aoutch!

Har haft förvärkar hela dagen igår som blrja göra lite ont på kvällen.. Sen vaknade jag vid 5 tiden imorse med värsta molvärken i ryggen o förvärkar. Gör rätt ont, men har nu tagit alvedon så då blir det säkert bättre. Verkar som det hjälpte att läkaren retade lite igår för att få igång förvärkarna.

Hoppas såklart att detta kommer hjälpa till så livmodertappen blir utplånad o börjar öppna sig. Men lägger inte för stora hopp vid det.

Ännu ett läkarbesök!

Då har man hunnit med ännu ett läkarbesök, känns inte som man gör annat än att åka till sjukhuset nu för tiden ;)
Fick ligga med ctg en liten stund, sen fick jag träffa en trevlig läkare :) Finns tydligen bra med på sjukhuset så det var ju skönt. Prata lite allmänt o man märkte att han lyssnade på mig, sen gjorde han undersökning. Säger bara aoooutch gjorde super ont, tryckte in naglarna i Robins hand under tiden ;) Han sa iaf att tappen har blivit kortare = mina förvärkar och sammandragningar har hjälpt :D Sen sa han att han irriterar lite extra så de kommer igång mer o utplånas :)

Var lite för tidigt för igångsättning då tappen va lite lång men ska tillbaka nästa måndag o då blir det troligen en igångsättning! Märkte bara en kort stund efter att ja fick sammandragningar :)

Känner mig riktigt nervös nu när det är såpass nära, men komer bli så underbart att få Melvin i famnen snart!

Magbilder v.38 (37+0)

Veckans magbilder, inte många kvar att ta nu :D


v.38 (37+0 - 37+6)

Nu är bebisen färdig då :)

Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 48 cm från huvud till fot och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln. Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.
3 veckor kvar <3

Nu är det 3 veckor till bf, hoppas verkligen verkligen att Melvin kommer tidigare, orkar inte så länge till :/ Väntar på samtal från läkaren får se vad dom ska hitta på...

Har konstant huvudvärk o har haft i över en vecka, får väl se vad bm säger om blodtrycket på tisdag.

Uppdatering: Nu har en annan läkare ringt som var mkt trevligare, hon sa att eftersom det är 37 fulla veckor nu så ska jag få komma in på måndag o kolla vad de kan göra

Faderskapspapper

Blev uppringd idag från familjerätten så ska dit nästa torsdag för att skriva på faderskapspapperna, skönt att ha det gjort redan innan Melvin är född så man slipper ut direkt efter och fixa det.


Sjukgymnasten

Var till sjukgymnasten imorse o fick låna en tens apparat o så visa hon hur jag lättast tar mig upp från sittande utan hjälp. Måste dock fixa fästplattor till tens apparaten innan jag kan använda den. Fick dock prova den där, kändes mest konstigt men får se sen när jag har provat den mer ordentligt om den hjälper mig något.


Sammandragningar

Jösses vad mkt sammandragningar jag har börjat få, vissa gör mer ont än andra. Är nästan hela tiden, känns så konstigt när magen blir som en sten hela tiden.

Dock är de säkert bara förvärkar men jag hoppas verkligen att lillpojken vill komma ut tidigare än beräknat, typ nästa vecka eller nåt!


Uttråkad och längtar

Dagen idag har gått segt, längtar så himla mycket och tiden verkligen sneglar sig fram till bf. Orkar inte göra något på grund av smärtan, känner mig så himla låst. Vill bara ha ut lillpojken nu!

Sjukgymnasten ringde tidigare så imorgon ska jag åka dit, får se vad jag blir erbjuden för hjälp därifrån.

Just nu sitter jag och tittar på serier och det lär jag nog göra resten av dagen.

Läkarbesök

Varit på läkarbesök idag på bedömningsmottagningen. Gick inte alls bra, känner mig totald överkörd. Berättade hur dåligt jag mår o allt o sen börja jag gråta för jag mår så dåligt då satt hon o smålog mot mig! Sen säger hon att jag intew kan få igångsättning o att jag ska ta massor av citodon varje dag( Kraftigt smärtstillande med morfin!) så mqan blir helt borta. Kul liksom, dessutom fick jag prova ta på en gång o de hjälpte inte ett skit!

Sen ska jag få testa tens men om inte det hjälper vet jag inte vad som händer, mår ju så dåligt att jag får panik varje dag just nu men de verkar ju inte kärring bry sig om alls.


Skötbordet färdig fixat :)

Skötbordet gjordes klart i helgen så nu kommer ett par bilder, är nöjd blev så bra med trådback. Har korgar som ska stå på nedre hyllan med men glömde ha med dem på bild


Magbild v.37 (36+0)

Här kommer veckans bild!


Sista shoppingen!

Nu har jag gjort sista shoppingen, visst jag ska ha en bröstpump med men det blir i slutet av månaden o de kan sambon gå o köpa på apoteket sen. Iaf så köpte jag en amningsbh & solhatt. Amningsbh har jag inte haft så lätt att hitta, ville ha en utan byglar o sen gällde de o hitta rätt storlek + att jag ville att de skulle va en där man inte ser bröstvårtorna igenom då jag tycker de e äckligt.


Trött

Haft ännu en dålig natt, inte för att jag är förvånad med tanke på att jag aldrig får sova bra. Har haft ont hela natten o kunnat sova lite lite till o från men sen vaknat med smärta. Nätterna känns oändlingt långa nuförtiden och när jag väl går upp från sängen är jag lika trött som när jag la mig.. Inte kul detta..

Idag ska jag försöka orka att sätta dit skynkena på skötbordet och sätta upp trådbacken där så jag kan lägga iordning skötsakerna och så..

v.37 (36+0 - 36+6)

Ännu en ny vecka då, ska ju ringa fl i slutet av nästa vecka o förhoppningsvis få igångsättning så kanske sista eller näst sista veckan jag går in i då..

Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare.

Barnet är ca 47cm långt från huvud till fot och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

Förlossningen

Blev ett besök på förlossningen i eftermiddags då jag tidigare idag trodde att det hade läckt fostervatten samt att jag hade lite molvärk i ryggen så fick åka in på en kontroll. Va inte vattnet som hade gått iaf, dom kollade med ultraljud också o mätte lite o han va exakt den storleken han ska va enligt datum så det var ju bra iaf.

Fick åka hem efteråt så då blev det minishopping sen köpte vi mat på subway. Hade nästan hoppats att d skulle va vattnet så jag äntligen skulle få lillpojken med tanke på att jag inte orkar mkt längre. Ska ringa fl nästa fredag och be om igångsättning men bara att vänta 1 vecka till känns jätte jobbigt med tanke på mitt mående.


Kudde och filtar

Blev en kort sväng på barnenshus i eftermiddag för att köpa kudde till sängen och 2 gallerfiltar :) Gallerfiltarna var extrapris på, skulle köpt 1 men  de kostade hälften mot normalt så köpte 2 på en gång i stället :)


Tvättat :)

Idag har jag ägnat mig åt att tvätta lillpojkens kläder och bäddset till vagnen och sängen. Så nu är det fräscht o luktar inte så konstigt som de mesta nya textiler gör. Här kommer en bild på lådan med stl 50 och 56 :)


Spjälsängen ^^

Nu är spjälsängen monterad o bäddad :) Så mysigt, dock ska jag tvätta sängkläderna nån dag innan det används så att det inte sitter kemikalier från tillverkningen kvar.
Gårdagens bm-besök

Var hos bm igår på kontroll. Pratade allmänt och jag berättade hur dåligt jag mår nu med sömn o rygg o fogar o så. Hon sa att nu är det för tidigt för bebis att komma ut vilket jag vet, men att jag får ringa förlossningen om 1-2veckor om jag fortfarande har så ont o inte får sova så kanske jag kan få igångsättning. Så förhoppningsvis kommer jag sättas igång om kanske 1½ vecka.. Måtten och allt annat såg iaf bra ut.

SF-mått: 32-33
Blodtryck: 120/80
Bebisens hjärtljud: 143Magbilder v.36 (35+1)

Här kommer veckans magbilder
1 månad till BF <3<3

Nu är det bara 1 månad kvar till beräknat datum!!! Känns helt sjukt!


v.36 (35+0 - 35+6)

Snart är man framme vid målet ju, underbart!

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.
 

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 46 cm. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28. 

Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att fostret har ett rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. Kalcium från modern har gjort fostrets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas igenom slidan. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala. Nu ligger nästan alla bebisar med huvudet nedåt och det har sjunkit ned i bäckenet. Fostervattnet minskar eftersom din kropp absorberar en del av det.

Gissningslistan *uppdaterad*

Tänkte ha en liten gissningslista om när Melvin ska komma, så gissa gärna på datum+vikt o längd :) Fortsätt gärna gissa ni som inte gjort det ännu :)

5 juni - 3580g & 51cm - Min egen gissning
7 juni - 3700g & 51 cm - Emma-Syster
8 juni - 3200-3500g & 50cm - Louise
8 juni - 3500g & 52cm - Mamma
8 juni - 3000-3200g & 50-52  Sandra
9 juni - 3650gram & 51 cm - Anette
11 juni - 3500g & 50cm - Jessica
12 juni - 3840g & 53cm - Kimmey
14 juni - 3430 g & 50 cm Marie
15 juni - 3375g & 53cm - Jasmine


Kasta boll..

Undrar om lillkillen försökte kasta boll inne i magen tidigare idag? Kändes iaf så, men var jätte mysigt att han rörde på sig så pass mkt. Var mitt under en lektion så var lite svårt att koncentrera sig på skolarbete då ;)

Sen rörde han sig igen när jag åkte hem på bussen :) Älskar rörelserna, men vill ha honom här ute istället så man kan hålla honom med <3

Uppdatering gissningslistan :)

Tänkte ha en liten gissningslista om när Melvin ska komma, så gissa gärna på datum+vikt o längd :) Fortsätt gärna gissa ni som inte gjort det ännu :)

5 juni - 3580g & 51cm - Min egen gissning
7 juni - 3700g & 51 cm - Emma-Syster
8 juni - 3200-3500g & 50cm - Louise
8 juni - 3500g & 52cm - Mamma
8 juni - 3000-3200g & 50-52  Sandra
9 juni - 3650gram & 51 cm - Anette
11 juni - 3500g & 50cm - Jessica
12 juni - 3840g & 53cm - Kimmey
15 juni - 3375g & 53cm - Jasmine


Hallonbladsté :)

När jag var i stan idag så köpte jag mig ett paket hallonbladste på hälsokost butiken :) Ska bli intressant o se om det ger någon effekt, hoppas det gör så att lillpojken föds iaf lite före bf :)


Magbilder v.35

Veckans magbilder, tagna i lördags! Förhoppningsvis bara 5 magbilder till förutom den sista jag kommer ta samma dag som förlossningen.
RSS 2.0