Doppresenterna del 1

Här kommer bilder på endel av doppresenterna :)




även pengar på fonder






Träning och Ikea besök

Dagen började med lite sovmorgon :) Var välbehövligt! (Som alltid?). Åkte in till stan och körde ett träningspass på gymmet och sen hemåt igen för att mysa med Melvin när Robin åkte till jobbet.

Myste med Melvin och sen så kika han på leksaker medans jag duschade lite snabbt och röjde ur skafferiet då det ska lyftas bort, slängde 5 kassar med saker som gått ut på datumet!

Sen åkte vi till Bolandcity och kikade lite o så över till Ikea för lite middag, trevligare att äta där än helt ensam hemma. Lilla hjärtat försökte ta min mat hela tiden på Ikea, han tyckte nog att det såg gott ut ;) Sen hemåt igen o så gröt och mat för lilla prinsen. Nu sover han så sött i sin säng medans jag passar på att sitta här.

Imorgon är det bebisträff hemma hos Sandra och Cornelia och sen hämta mamma på jobbet för att åka hem och äta lite hos henne så att hon får träffa Melvin också!


Sötnosen idag på Ikea :)


Sammanfattning av förra veckan..

Blev ju inget bloggande under förra veckan vilket delvis beror på att vi har jagat bil som galningar o sen har vi haft annat att göra med så har inte hunnit med datorn så mycket. Orkar inte skriva om alla dagar men tänkte lägga upp endel bilder och lite korta texter till för att beskriva vad vi gjorde.



Sover i vagnen när moster ska mysa med honom och mamma träna i tisdags!


På väg hem från stan i Tisdags, underbar himmel!


Bebisträff i onsdags, Amy och Melvin :)


Bebis träff, alla bebisarna!


Sötnosen på bebisträffen


Nya bilstolen som kom i fredags och monterades in i bilen..


På premiärturen, fick nog helt klart godkänt då vi slipper en skrikande Melvin under bilturer numera:)


Beställt!

Så har man beställt ny bilstol till lilla älsklingen då, den han har nu ska min faster köpa till deras kommande bebbe :) Dessutom kommer Melvin nog bli nöjdare då han kan se mer! Blev en Britax Hi-way II.


Bild från Jollyroom


Sittande sötnos <3

Igår fick Melvin träna på att sitta i sängen, eftersom han oftast tippar åt någon sida då han har dålig balans ännu så är sängen det perfekta stället :) Han var så duktig och satt och kolla på sina leksaker.


Alla Helgona

Idag är det alla helgona och vi har bara haft en lugn mysdag :) Natten var rätt bra, blev en matning vid 1 tiden men annars lugnt. Dock är Melvin inne i en period då han ska vara i famnen hela tiden, typ som seperations ångest. Lite svårt dock när man är själv, man får gå på toa osv. när han sover helt enkelt. Lilla plutten <3

Hann iaf pyssla ihop 2 nyckelringar under tiden Melvin sov idag och sen kika på blocket efter bil. Melvin fick prova kyckling med grönsaker puré idag, han tyckter det var jätte gott och slukade sin smakis snabbare än snabbast! Tur att det finns till imorgon med då!

Åt middag här hemma och sen in till kyrkogården i stan för att tända ljus för älskade och saknade mormor och morfar <3 Saknar dem så enormt och önskar att jag hade fått ha dem här nu så de hade fått träffa Melvin.






Bilder från minneslunden <3


Mamma-barn träff :)

Igår var det dags för mamma-barn träff hemma hos Sandra med familj :) Skönt att komma ifrån bygget här hemma då det inte direkt är tyst.

Tog bilen dit och Melvin var så snäll hela bilresan, skönt med tanke på att han brukar gnälla/skrika. Hittade parkering och mötte Emelie med dotter o så fortsatte vi till Sandra & Andreas fina lägenhet. Är rätt avis, stor och fin var den!

Blev 6 bebisar allt som allt där :) Kul att se dem tillsammans och trevligt att få prata lite med annat folk med :) Blev bjudna på god soppa och fika! Efter ett par timmar där så åkte vi och handla lite gottis till kvällen och sen hemåt. Väl hemma var det bara lugn och ro, myste lite och lekte med sötnosen.

Sen var det handling och matlagning samt bakning av banankaka :) Gott! Middag blev tacos så det var ju också smarrigt!



Alla bebisar samlade :)


Fler 5-månaders bilder :)

Lite fler bilder från 5-månaders dagen <3 Underbara älsklingen!

Gröt!

Idag fick Melvin prova ny gröt då det finns mjölkfri som man får ge som smakis från 5 månader :) Det är Enago´s banangröt. Han tyckte det var smaskens.


Melvin 5 månader!

Idag blev ju lilla hjärtat hela 5 månader! Snart är han ju ett halvår! Är en månad kvar tills nästa bvc-besök med vaccinering så har ingen aning om vad han väger nu. Han använder 62 på kläder och har ett par 56 bodysar som han använder för sista gångerna.



Melvin gillar: När man busar med honom, kittlar honom och pussar mot honom samt att få smakisar och kika ut genom fönstret när vi åker buss.

Gillar inte: Att åka bil när han är vaken, då blir han oftast arg.

Äter: Althera ersättning, samt lite olika smakisar

Sover: Ett par gånger på dagen och ibland hela natten dock sämre det senaste då han varit förkyld.

Kan: Vända sig åt båda håll, greppa ordentligt och vända på saker, sitta lite bättre än innan även om han tippar åt sidorna oftast, "prata" i fler nyanser

Säger: Inga ord ännu.

Är: Snäll och glad för det mesta, bestämd och envis när han vill. Ibland blyg inför nya människor och väldigt, väldigt nyfiken för omvärlden.

Favoritsaker: Barbapapa skallra samt lamaze fjäril och flodhäst bil/telefon

Tänder: Inga, dock 2 påväg i underkäken som mna kan se.

Första gången denna månad: Vändning från rygg till mage, sitta i matstol, ta sig framåt bra i gåstolen

Använder: Stl. 62 på kläder, dock ett par få stl 56 också. Stl.3 på blöjorna.

Övrigt: Sover sämre nu, verkar vara någon period.


Dopet :)

Har inte bloggat nu på 1 vecka då det har varit fullt upp o sen har jag inte orkat nu efter dopet men nu blir det av iaf. Tänkte göra ett litet inlägg om dopdagen :)

Klev upp tidigt på morgonen och försökte få ioss frukost för att orka med hela dagen, sen iväg till bygdegården och börja fixa iordning så det skulle vara snyggt. Blev bra och sen åkte vi hemåt igen, lägga in allt i bilen och kontrollera att allt var med samt möta Robins föräldrar som kommit hem till oss. Sen åkte vi tillbaka till bygdegården för att fixa det sista, var rätt stressigt men fick bra hjälp som tur är <3 Väl färdiga var det dags att gå mot kyrkan, rätt pirrigt men endå kul.

Sen var det bara att vänta tills klockorna skulle ringa och vi skulle gå in. Gick toppen bra hela dopet och nervositeten släppte eftersom. Blev ett superfint dop och Melvin var så snäll hela tiden. Låtarna som spelades under dopet var "Livet i min famn" av Linda Andersson Burström samt "Kärleksvisan" av Sarah Dawn Finer  :) Passade super bra tycker jag, psalmerna vi hade valt var nr 212 "Vi tänder ett ljus" och nr 158 "Härlig är jorden", båda finns i Nya barnpsalmboken.

Melvin brydde sig inte nämnvärt när han fick vatten över huvudet heller utan såg sig nyfiket omkring :)

Efteråt gick vi till bygdegården där vi bjöd på smörgåstårta och fika samt öppnade alla fina presenter! Kommer ett inlägg om presenterna sen.


Under dopet


Precis efter dopceremonien


Busar med gammelfaster Malin :)


Med morfar, gammelfarmor och gammelfarfar


4 generationer :)


RSS 2.0