Fredag - Regningdag och ond rygg

Dagen har varit regning från morgon till kväll, först lugn förmiddag hemma sen när Melvin hade sovit middag gjorde vi oss klara och åkte till Gränby med min syster för lite ärenden.

Köpte en locktång på Clas Ohlson annars blev det ingen shopping, men skönt att inte spendera alltför mycket pengar nu med tanke på Londonresan om 2,5 veckor!

Hem och göra mat till Melvin efter lite handling på Willys, sen var det allmänt mys innan det var dags att ta ett kvällsbad för Melvin och dricka välling. Efter det somnade han gott och jag kunde ta mig lite kvällsmat i form av toast och sen mysa framför tvn.
 

Torsdag - Mammaträff på stan

En riktigt bra dag med trevlig mamma-barnträff på stan, först lunch på Max och sen stadsparken. Efter det så blev det en runda i butikerna :) Åkte hem sen då jag hade ont i rygg, ben och fogar, märks direkt när man bär på Melvin mer också.
 
Lagom tills vi skulle laga kvällsmat kom syster så vi åt tillsammans :) Sen kom systers sambo som också fick i sig lite mat innan vi åkte upp till farmor och farfar. Syster skulle hämta babykorg och jag och Melvin skulle bara hälsa på lite. Blev bjudna på god äppelkaka också! Lagom tills vi kom hem var det hög tid för välling och sen tandborstning och blöjbyte innan Melvin fick hoppa i säng.

Onsdag - Ärenden i stan och hemmamys

Dagen började ned mysfrukost, att sitta tillsamnans alla 3 är alltid lika mysigt. Monterade in Melvinsbilstol i pappas bil efter att vi gjort oss iordning och så åkte vi till stan, först en sväng på Ikea där det var lugnt och skönt, sen ÖoB och så tillsist gränby.
 
Melvin somnade gott i bilen på väg hem och sov middag i över en timme <3
 
Allmänt mys här hemma resten av dagen, plockade lite och tvättade också.
 

Inför hösten/vintern

Melvin behövde någon mer tjocktröja / cardigan så det fixade vi idag. Blev också mysiga mössan som kostade 40kr istället för 129 :)
 

Vid lekplatsen

Vi var nyss ute vid lekplatsen en stund, något som är väldigt uppskattat av Melvin. Idag var det två katter där och Melvin sa hela tiden vovve,vovve. Försökte lära honom att det var katter men inte lätt att förstå för honom. Han gick fram till den ena katten och skulle klappa, gullungen ♥
 

Tisdag - Innedag

Idag hade vi inte alls lust att gå ut, det enda vi gjorde ute var att gå till lekparken en liten stund och gå till affären. Annars en riktigt mysdag hemma hela familjen.
 
Lagade nötstek till middag men blä vad dålig den blev, gjorde så som jag brukar men nä köttbiten var inte alls bra. Hade väntat på mat så länge att jag bara skrattade åt eländet. Åt smörgåsar och drack jordgubbsmjölk istället.
 
Sötnosen har lärt sig vart hans mage är nu, så söt när han pekar där :)
 
Kvällen har annars varit lugn, skönt att inte ha massor planerat jämt. Känns också att hösten är på g, efter en sån här sommar med mest tråkigt väder så känns det som att hösten lika bra kan komma så man kan burra in sig i massor av mysiga kläder, kolla på film inlindad i en filt och bara mysa!

God morgon :)

Har precis ätit god frukost så nu kan dagen börja :) Har inget speciellt planerat för dagen utan vi tar den som den kommer. Lär bli en sväng i lekparken iallafall, hoppas alla har en toppen tisdag :)
 

Nyvunnen kärlek ;)

Min nya craving som fortsätter på frukost temat ;)

Måndag - Höstrusk dag

Dagen var inte särskilt skön väder mässigt, riktigt höstrusk kändes mer som slutet på september än slutet på augusti.

Åkte till Stockholm hela familjen och gick på söderhallarna, handlade lite smått på English shop och bara tog det lugnt tillsammans. Åt lunch på Pizza hut, så gott :)

Kom hem lagom tills det var dags att laga dagens middag, korv i ugn med potatis. Efter middagen åkte jag och handlade mat, blev också fodrade gummistövlar till Melvin och ett tyg.
 
Kvällen har varit lugn och nu ska jag gå mot sängen, är dötrött!
 
 

Söndag - Mysdag hemma

Dagen har mest innehållit småfix här och var här hemma, behövs ju alltid så är bara att sätta fart. Syster hjälpte till att köpa ruschkanan eftersom vi inte vill använda vår bil så nu har Melvin ännu en sysselsättning :)
 
Kom störtskurar av regn under hela dagen så var inte ute mer än fram och tillbaka till affären. Hoppas på bättre väder imorgon istället :)
 
Åt friterad kyckling med ris på kvällen, gott och faktiskt överraskande enkelt att göra! Sen bara ta det lugnt vid datorn och snart är det dags att sova så man orkar ännu en vecka full med bus och skoj :)
 
 
 
 

Älskad nykomling i hemmet

Köpte en kana idag till sötnosen, den är redan älskad. Han åkte minst 30 gånger i rad till att börja med :)
 
 
 

Lördag - Loppis och grilla

Började dagen med mysfrukost, sen gjorde vi oss klara och åkte till gränby där vi lämnade in ringar och beställde bukett. Åkte sen och hämtade syster innan vi fortsatte mot barnloppisen.
 
Det var massor med folk på loppisen och vädret var toppen hitade ett par saker till Melvin :) Innan vi åkte därifrån blev det korv till lunch. Släppte av syster hemma hos henne och fortsatte mot motorvägen hemåt. Strax efter att vi kört på motorvägen kom en varning från bilen och temperaturmätaren var på max(!!!) fick bromsa som sjutton och köra in på väggrenen och stänga av bilen. Ringde vår personliga mekaniker (;)) dvs min pappa som fick åka till oss och hjälpa oss. All kylarvätska var borta fast att vi hade fyllt på den förra veckan så antagligen är det läckage någonstans.
 
Kom iaf hem efter pappas hjälp så nu får vi se när han har tid att kika på bilen och åtgärda problemet, känns inte direkt roligt att vara utan bil är bara tur att vi fixade de ärenden vi tänkt ta i helgen idag.
 
Väl hemma tog vi det lite lugnt och sen var det lekplatsen så Melvin fick leka av sig lite ute. Kom hem lagomt tills det var dags att lägga köttet i marinad för kvällens grillmiddag. Melvin åt smörgås och gröt istället eftersom han inte kan äta för sent.
 
Grillade och åt mysmiddag och sen var det badning av Melvin och så vällingmys i soffan, han somnade för en liten stund sen utan minsta gnäll <3 Min trötta lilla älskling!!
 
Nu ska jag se fångarna på fortet från igår tillsammans med Robin och bara äta gott :)
 

Loppisfynd

Dagens loppis fynd till Melvin, 2 par jeans och 2 böcker allt för endast 50kr :) Både jeansen och böckerna såg ut som nya!
 
 

Fredag - Kräftskiva

Dagen började lugnt, cyklade och hämtade ut ett paket och sen till bvc med Melvin medan Robin städade lite hemma. Bvc gick toppen som vanligt och nästa besök blir vid 18 månader. 
 
Hem efter det och så kom syster hit ,  åt lunch om umgicks och när Melvin vaknat gick vi till affären. Väl hemma började vi med pajdegar eftersom vi skulle göra pajer till kräftskivan. Ut och leka i lekparken en stund tills Melvin skulle äta. 
 
Åt kräftor när pappa med särbo kom, så gott :) Senare åt vi citronmoussetårta som var riktig god.
 
 

Torsdag - Regnrusk dag!

Igår var vädret inte på vår sida, var bara ut en kort sväng och resten av dagen var det innemys. Melvin var inte på sitt bästa humör så man var lite trött i huvudet på kvällen lagade chiliconcarne till middag och lagom tills det var klart kom Robin hem.
 
Skönt med lite avlastning innan Melvin skulle läggas. Efter Melvin var lagd blev det datortid innan jag gick och la mig. 
 

Bvc besök 14/15månader

Idag var vi på bvc besök och nu är Melvin 14mån o 3v , numera väger prinsen 10790 g och är 80,5cm lång. Huvudomfånget är nu 48 cm :)

Melvin var så snäll under hela besöket och skulle prata hela tiden.

Onsdag - Mulen och regnig dag

Gårdagen var riktigt tråkig vädermässigt, men hade ett brev som behölvde postas så gick iväg på förmiddagen medans det var uppehåll. Passade på att ta en sväng till lekparken med så att Melvin fick leka ute lite innan regnet skulle komma. Melvin lekte i sandlådan en bra stund, roligt att lassa sand till hinken tycker han :)
 
Kom hem lagom till lunch och åt, sen var det dags för melvin att sova middagslur. Passade på att fixa lite diverse här hemma undertiden han sov. Lek och bus under eftermiddagen då även Robin kom hem. Gjorde iordning kebab på kvällen och sen var det bara lugnt hann med datorn en stund innan jag gick och la mig.
 
 

Cravings??

Denna gång har jag fastnat för frukost mat, dvs smörgås, yoghurt m.m säger bara mums!!

Annat som klassas som gott just nu är Cupcakessmet/sockerkakssmet och kinamat (friterad kyckling, kycklingspett i jordnötssås m.m)

Sist var det bland annat lussekatter kommer jag ihåg. Vad hade/har ni som cravings under er graviditet(er)?
 

Tisdag - Leoslekland, Ikea lunch och bilträff

Dagen var fullspäckad med aktiviteter, åkte till Leoslekland strax efter att de hade öppnat. Där busade Melvin massor och hade jättekul. Ruschkanor, bollhav och massor av skoj. Rutschkanorna åkte han själv med mig efter, han hann till och med åka iväg innan jag hunnit sätta mig ner för att åka.
 
Vid lunchtid åkte vi därifrån till Ikea och åt lunch :) Sen blev det att kika i lite affärer medans sötnosen sov i vagnen. Åkte hem och tog det lugnt och sen efter kvällsmaten var vi iväg till bilträffen vid Ulvakvarn, väldigt spännande tyckte Melvin som fick se sina favoriter, Bilar och hundar :) Han vågade också klappa en hund!
 
Kom hem lagom tills Melvin behövde sova och han somnade ganska snabbt, inte konstigt med tanke på att han hade varit på äventyr hela dagen lång nästan!
 
 

Mini <3

I Januari så blir 3 personer 4, vi får en ny familjemedlem i form av ett syskon till Melvin <3 Ska bli så underbart med ännu en gullunge i familjen! Bebisen är iaf beräknad att komma i början eller mitten av Januari så nu hoppas vi bara att den inte kommer före nyår!
 
Var på ultraljudsbesök för 2,5 veckor sen och här är ett par fina bilder från det besöket :)

Beställt höst o vinterskor

Nu är höst/vinterskor beställda både till mig och sötnosen. Blev ett par Kavat defender till Melvin, tycker att de är alldeles för dyrt med 649kr men fick 300kr rabatt så då blev det 349kr vilket känns ganska okej. Skönt att veta att han kommer hålla sig varm och torr om fötterna åtminstone, det är det viktigaste.
 
Beställde också ett par boots till mig som passar perfekt nu i höst, halva priset så 199kr för de. Inte fy skam må jag säga, alla mina höst o vinter skor är trasiga så var bara börja med att iaf köpa ett par.
 

Måndag - Badhuset

I måndags var vi i badhuset med Melvin för första gången, han var först jätte rädd när vi gick ut i äventyrsbadet där det lät väldigt mycket, men då gick vi till en rehabiliteringsbassäng där även bebisar och småbarn får vara och där var det lugnt och skönt :) Efter en stund tyckte Melvin att det var roligare :)
 

Glasblåsning

I söndags var jag och blåste glas med mamma, syster, farmor och 2 av fastrarna :) Det var en del av min möhippa och jag fick göra både en skål och ett glas, riktigt kul och annorlunda var det och samtidigt lite läskigt när det är så fruktansvärt varma saker man håller på med.
 
Tänkte visa resultatet av mina saker här :)
 

I´m back

Nu är jag tillbaka på banan igen, har vart alldelles för mycket för att ork till dator ska finnas. Surfar oftast i mobilen och då är det nästan omöjligt att blogga. Men nu har jag plockat fram den bärbara datorn så man kan sitta lite bekvämare och blogga :)

Blir nog ett par bildbomber från sommaren de kommande dagarna tänkte jag, orkar inte skriva långa inlägg om allt så då kan jag köra på med lite bilder och lite kortare text.


Melvin 14 månader

Melvin gillar: Att gå, bli gosad med, titta på andras tänder, musik från tv, stå, jaga bollar, bli jagad, kasta ut saker från lådor, att utforska nya platser, titta på barn och bebisar när man är ute och att åka ruschkana :)
Gillar inte: Att bli lämnad "ensam" dvs när vi försvinner utom synhåll, när man flyttar bort honom från ställen han inte ska vara på, att bli tillsagd när han tex. gör illa någon., att inte få som han vill (konstigt ;))  
Äter: Mat, frukt, ersättning, havregrynsgröt & havregurt
Sover: Numera 1 gång per dag efter lunch så att han är tillräckligt trött på kvällen.
Kan: Ställa sig upp mot möbler och gå längs dem, sätta sig ner bra från stående, gå utan stöd, krypa snabbt, härma mamma & pappa, lägga klossar rätt i klosslådan och peka på rätt person/sak när han känner igen något, gå ett par steg själv, stå några sekunder, äta med sked, ställa sig upp utan stöd, åka ruschkana, låta när han leker med bilar
Säger: "mama", "bababa" (pappa), "dä!" (där) , "amam" (nam,nam om mat), "ajajajaj" (ajaj), "itta" (titta), "brr/bii" (bil), "meme/mevi" (melvin)
Är: Glad för det mesta, envis/bestämd och väldigt busig!
Favoritsaker: Mobiltelefoner, allt han inte får ha, saker som låter/skramlar, bollar, bilar och böcker
Tänder: 4 st i underkäken & 4 i överkäken
Första gången denna månad: Åka ruschkana utan hjälp, säga sitt namn, låta när han leker med bilar, dricka från glas
Använder: Stl. 74/80 på kläder, stl 4/5 på blöjor
Övrigt: Älskar att gå överallt och blir arg när han inte får gå tex i affären

RSS 2.0