Söndag - Datorköp och hemmamys

Åkte efter frukosten in till stan och köpte dator, äntligen! Kikade i lite fler affärer innan vi åkte hemåt igen. Väl hemma var det sovdags för Melvin och vi fixade med den nya datorn, alltid endel program och annat som ska installeras när man har bytt dator.
 
Busade med Melvin och åt middag, sen mer bus innan han skulle läggas. Tvättade en maskin tvätt och fixade lite mer och sen var det bara en lugn kväll i soffan med den nya datorn. Hann även med ett bad.
 
 
 

9 days

Ensiffrigt nu, snart har vi äntligen vår älskade mini hos oss ♥♥♥




Lördag - Stora älsklingens födelsedag ♥

Efter en natt med dålig sömn gick jag upp med Melvin och såg ett serie avsnitt innan jag gjorde frukost på sängen åt Robin som fyllde år :) Melvin fick också lämna presenten.

Efter det var det dags för mig och Melvin att äta frukost. Sen var det mys framför tvn innan vi åkte för att kolla rean i stan. Kollade in datorer också men lättare när man kan sitta hemma och jämföra. Åkte hemåt igen och åt lite lunch samt förberedde fika tills gästerna skulle komma.

Älsklingen fick fler paket och så fikade vi med en massa gott. Gjorde pizza till middag, riktigt gott och mättande!

Melvin hade busat massor med bla. sin mormor och var trött så han blev lagd innan vi såg film. Var helt slut så somnade till i soffan, var bara direkt till sängen när jag vaknade till.








Årslista

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, reste till Turkiet bland annat
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga nyårslöften.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja :)
4. Dog någon som stod dig nära? Nej faktiskt inte, skönt med ett år utan dödsfall!
5. Vilka länder besökte du? Turkiet, Spanien (Teneriffa), Storbrittanien x2
6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013? Nej, eller en storvinst vore ju inte fel ;)
7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? 15 september när jag äntligen fick min man <3
8. Vad var din största framgång 2012? Framgång? Tja det bästa jag gjorde var iaf att gifta mig och det är något viktigt för min del :)
9. Största misstaget? Inget jag kommer på men gjorde säkert flera
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej inte mer än vanliga förkylningar
11. Bästa köpet? Resorna och bilen samt nya datorn
12. Vad spenderade du mest pengar på? Bil, dator och resor
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Bröllopet samt födelsen av min finaste systerson <3
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? Stiftelsen - Vart jag än går
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare
16. Vad önskar du att du gjort mer? Njöt av alla fina dagar
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Haft det tråkigt
18. Hur tillbringade du julen? Julafton med släkten hemma hos faster med familj, juldagen hos min mamma och sen annandagjul hos farmor och farfar med familj och släkt :)
19. Blev du kär i år? Nej, men är redan kär i mina fina killar.
20. Favoritprogram på TV? Big bang theory & 2½ men
21. Bästa boken du läste i år? Läste inga speciella böcker
22. Största musikaliska upptäckten? One direction
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Gossipgirl serien på dvd
25. Något du önskade dig men inte fick? Storvinst 
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Flyttade möbler här hemma, åt mysig middag med mina älsklingar <3
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Inte direkt
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Vardaglig, ganska enkel
29. Vad fick dig att må bra? Mina kära älsklingar och familj/vänner
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen
31. Vem saknade du? Vänner som bor långt bort & självklart mormor och morfar <3
32. De bästa nya människorna du träffade?  Lilla underbara Theodor såklart <3

Fredag - Reashopping

Efter frukost gjorde jag mig och Melvin klara och sen gick vi och tog bussen till stan. Det var Robin som körde den bussen vi åkte med, kul för Melvin som satt o sa pappa och skönt för mig som slapp sitta på helspänn eftersom att Robin kör lugnt och bra :)

Mamma mötte upp oss i stan och så gick vi runt och tittade/handlade. Köpte inte så mycket men lite blev det iaf. Fikade och tittade lite mer innan mamma skulle åka hemåt. Gav Melvin mat och tittade lite mer innan vi mötte Robin för lunchdejt :) Mysigt att få äta lunch tillsammans.

Sen åkte jag och Melvin hem medans Robin tog över en annan buss. Väl hemma blev det mest bus och lek, middag för sötnosen och lite mer lek innan han blev lagd för natten. Strax efter Melvin hade somnat kom stora älsklingen hem ♥

Myskväll i soffan och sen sova










Torsdag - Läkarbesök

Började dagen med mysfrukost och lek. Sen var det till att skriva matlista och packa in oss i bilen. Först läkarbesök på sjukhuset, gick helt okej men inte lätt när läkaren inte kan svenska ordentligt. Känns som en förutsättning när man tar hand om patienter..

Vidare och handla mat för mig och Melvin medans Robin började jobba. Väl hemma var det lunch och sen lek resten av eftermiddagen. Middag och sen kolla journalen så jag kunde få lite klarhet över vad som läkaren sa. Bara tur det går att kolla sånt själv.

La Melvin för natten och spenderade kvällen i soffan i väntan på att Robin skulle komma hem från jobbet. Betalade ett par räkningar och umgicks innan det var sovdags




Annandagjul

Förmiddagen spenderades hemma med lek och bus precis som föregående dagar :) Melvin såg lite på sin nya Musses klubbhus dvd också.

Lunch och sen sovdags för Melvin. Gjorde oss iordning och sen när Melvin varit vaken en stund gick vi upp till min farmor och farfar för kalkonmiddag :)

Det var ingen höjdare att gå för min del, 2km är inte långt i vanliga fall men som höggravid och när det är svinhalt så är det hemskt! Kom fram iaf och middagen var god och vi hade det trevligt. Robin gick hem med Melvin i vagnen och jag blev avsläppt av syster med familj, skönt att slippa gå hem.

Låg i soffan med datorn någon timme innan det var dags för sängen













Villervallas rea :)

Blev en beställning på villervallas rea även detta år :) 2 bodys till mini och en t-shirt samt mössa till Melvin.
 
 

Juldagen

Juldagen började med lite sovmorgon för hela familjen, Melvin var nog ordentligt trött efter allt stoj under firandet :)
 
Myste hemma och lekte med alla nya leksaker och så öppnade Melvin ett par paket som inte hanns med under julaftonskvällen. Leksakerna verkar uppskattade för han har lekt med alla :)
 
Efter lunch och när Melvin hade sovit åkte vi mot stan för att köpa fika och sen vidare till mamma där vi blev bjudna på god julmat och umgicks. Även där fick Melvin massa fina julklappar :)
 
Åkte hem så att Melvin somnade i bilen och så fortsatte han sova i sängen när vi lyfte över honom. Låg i soffan någon timme och sen var det sovdags för oss med :)
 

Melvins julklappar del 2

Igår var vi hem till min mamma för mer julfirande och Melvin fick ännu mer julklappar :)






Julafton

Hade en riktigt mysig julafton, först julstrumpepakets öppning i våran säng, sen mys framför chuggington som fanns i ett av paketen. Mysig grötfrukost och så öppnade sötnosen ett par julklappar till som fanns under granen :)
 
Busade med nya leksakerna och åt lite lunch. Sen fick sötnosen sova medans jag och Robin gjorde oss i ordning för firandet. Kom fram till firandet hos min faster och släkten strax före Kalle Anka. Sen var det bus, lek och mys och så åt vi en massa gott såklart :) Julklapparna delades ut och det märks att en viss liten kille är poppis ;)
 
Melvin sprang runt med sin nya docksulky och docka ett antal varv i huset innan han fick sova i vagnen. Umgicks och hade det trevligt ett par timmar till innan vi åkte hemåt, var helt slut efter många timmar av firande. Själv fick jag också lite julklappar, bland annat mysset i velour, tofflor och pengar :)
 

Melvins julklappar del 1

Här är julklapparna Melvin fick igår :)









Merry X-mas

Önskar er alla en riktigt god och mysig jul ♥






Dan före dopparedan & 4:e advent

Dagen började med mys framför julkalendern och frukost med alla adventsljus tända :)

Åkte och träffade syster för ett par snabba ärenden, väl hemma var det lunch. Sen sov Melvin och vi fortsatte med städning. Tog in granen och satte i ljus. När Melvin sovit klart så tog Robin med honom ut för pulka åkning och bus i snön medans jag fixade mer knäck och plockade här hemma.

När älsklingarna kom hem så klädde vi granen tillsammans :)

Äta middag och sen mys framför uppesittarkväll när Melvin hade somnat. Robin vann 100kr, alltid något :)









Julgran ♥

Idag var det traditionsenligt dags för att ta in och klä granen :) Melvin var så duktig och hjälpte till








Lördag - Hemmafix och firande

Mysmorgon med familjen, jag och Melvin gick ut med pulkan en sväng för att få lite luft och sen var det lunchdags. Efter lunch städade vi endel här hemma så vi skulle ha lite mindre att göra innan julafton.

Åkte på kalas/firande för min kusin som fyllde 13år. Blev bjudna på mat och fika, tiden gick snabbt och vi kom inte hem förrän strax innan 21. Melvin somnade snabbt och strax därefter la även jag mig, Robin fastnade framför nån film.




Fredag - Bmbesök och lek

Efter frukost åkte jag och Melvin och handlade lite smått på Willys innan vi åkte vidare för Bmbesök. Melvin tyckte det var spännande som vanligt. Åkte hem och myste och efter att Melvin sovit middag kom Johanna och Isabella och hälsade på :)

Barnen lekte och så fikade vi. Mini och Melvin fick även varsina stickade sockar :) Efter att de åkt hem påbörjade jag maten, typisk fredagsmat - Tacos. Smidigt att göra o ganska gott.

Efter middagen tog jag ett varmt doftande bad, riktigt skönt för min ömma kropp. Sen var det sovdags för Melvin men han fick va uppe lite extra eftersom han först inte kunde sova. Strax efter att han somnade så gick jag och la mig.









Bm 37+2

Dags för ännu ett bm besök, allt såg fint ut sf 31 så fortsätter på min lilla kurva. Planerade lite inför förlossningen och fick inskrivet i journalen. Skönt att få det klart!


Torsdag - Hemmadag

Fixade lite alltmöjligt hemma och strax före lunch tog jag och Melvin pulkan till affären för att hämta paket. Paketet var stort och tungt så det fick ligga på pulkan och så hjälpte sötnosen mig att dra det hem ♥ Så duktig! I paketet var det basen till babyskyddet och en present, skönt att få hem sakerna. Lunch och sen lite fix medans Melvin sov. När han vaknade igen var det massa bus innan vi började med middagen. Robin kom hem lagom tills vi skulle äta o sen spenderade jag kvällen i soffan.

Onsdag - Läkarbesök och Granhandling

Hade fått tid för läkarbesök på förmiddagen så efter frukost gjorde vi oss iordning och snöade av bilen och begav oss mot sjukhuset. På ett sätt gick läkarbesöket oväntat bra, verkar som jag får det som jag vill. Dock ska jag tillbaka  nästa torsdag så vi får väl se då hur det går. 
 
Efter besöket åkte vi vidare till Gränby centrum för att handla sista julklappen och även köpa julklapp till Melvin från min bror. Inte lätt att hitta rätt sak till Melvin men tillslut hitta vi något som troligtvis blir kanonbra :) När vi var klara med det så var det ingen större idé att fortsätta ränna runt där, hade enormt ont i ryggen så ville mest hemåt och dessutom var det rejält med folk. Köpte en gran utanför och sen åkte vi hemåt.
 
Väl hemma var det bara lasta ur bilen och sen ge Melvin lunch. Sen sovdags för sötnosen och jag prövade göra knäck igen, men näpp det är fel på formarna vi köpte eftersom det funkar kanon med andra formar. Så kan varna för att köpa Icas knäckformar verkar vara något fel med dem.
 
Lagom tills Melvin sovit klart kom pappa förbi då han glömt sina nycklar så Melvin fick umgås lite mer med sin älskade morfar :) Slog in julklapparna som jag köpt när han var här så var Melvin sysselsatt undertiden.
 
Robin kom hem från jobbet och så tog vi det lugnt ett tag innan det var dags att göra mat och så mysa med Melvin innan han skulle sova. Hann även med att ge honom ett bad :) Kvällen spenderades som för det mesta i soffan ;)
 
"Lilla" julklappssamlingen
 

Tisdag - Mathandling och julgodis

Efter frukost åkte jag och Melvin för att handla mat, skönt att få det gjort innan alla slutar jobbet :) Blev en hel del mat inhandlad och även ingredienser för att göra julgodis. Åkte hem och så började jag med att göra cornflakeskakor och så var det lunchdags.
 
Lagom till lunch kom pappa hit och hälsade på så han stannade ett par timmar och busade med Melvin och jag hann även med att göra snickerskaka. Melvin tyckte att det var så kul att ha morfar här :)
 
Middag fick bli lite "julbord" med köttbullar, prinskorv, julkorv och sill samt potatis. Myste sen med Melvin och så var det sovdags för honom och jag la mig i soffan.
 

Måndag - Sväng på stan och tillväxtultraljud

Förmiddagen spenderades hemma i lugn och ro, eller ja självklart var det massa bus från Melvins håll men annars inga speciella ansträngningar. Efter lunch gjorde vi oss klara och så tog vi bussen mot stan för att möta syster och Theo. Melvin somnade på bussen så vi kunde gå runt i lite butiker i lugn och ro innan vi tog oss mot sjukhuset.
 
Gjorde tillväxtultraljudet som gick bra och fick även en tid bokad till läkaren. Sen bytte vi blöja på barnen och tog oss ut till busshållplatsen för att åka hemåt. Bussen var sen o sen åkte den segt hem så var inte hemma förrän närmre 17.30 så var verkligen bara att kasta sig på maten så vi fick äta. Melvin fick lite smörgås först eftersom det blev så sent, men han fick endå smaka av det andra som han tyckte om :)
 
Myskväll i soffan när Melvin väl somnade, han var inte så sugen på att sova först men efter lite gos i soffan gick det bra.
 

Tillväxtultraljud v.36+6

Var på ännu ett tillväxtultraljud, och denna gång fick jag en trevlig bm som lyssnade på mig :) Mini ligger fortfarande -19% i tillväxt, dvs växer i sin egen takt och följer sin egen kurva :) Riktigt skönt att se att mini ändå växer. Idag vägde mini 2449g :)
 
 

Söndag - 3:e advent

Så var det tredje advent, helt sjukt snart snart är det julafton! Men jag längtar för det är så mysigt!

Såg julkalendern tillsammans på morgonen, fick ännu en sovmorgon tack vare Robin ♥ Sen åt vi frukost och tände det tredje ljuset :) Efter frukost var Melvin full av energi och ville leka o busa massor så det var bara hänga med.

Griljerade årets julskinka och så var det dags för lunch. Lite tvätt och sen skulle sötnosen sova middag. Passade på att vila i soffan och se serier under tiden han sov.

Gick och lämnade lite förpackningar vid affären och köpte mjölk till kvällsmaten :) Hem och koka gröt och så åt vi gröt och skinksmörgås, mycket uppskattat av Melvin som bara ville ha mer!

Lugn kväll i soffan och så hängde vi en maskin tvätt







Lördag - Förberedelser o mys

Dagen började med sovmorgon för min del då Robin tog med Melvin ner så jag fick sova. Det behövdes efter natten då jag va vaken i över en timme av onda förvärkar som knappt släppte med hjälp av Alvedon o värmekudde. Trodde nästan det var något på G.

Gick upp och såg julkalendern tillsammans och så åt vi frukost :) Älskar helg morgnarna när man sitter tillsammans och äter :) Efter frukost gjorde vi oss iordning och så snöade Robin av bilen så vi kunde åka en sväng till Gränby.

Köpte lite bra att ha saker tills mini kommer, bland annat amningsnapp, ilägg, napp och så omlottbodys. Fick endel förvärkar när vi var där också men de släppte som tur var. Hämtade också en kasse med lite saker hos syster innan vi åkte hemåt. Lunch och sen städa lite innan jag påbörjade packning av bbväska, känns som det är dags att börja nu så det mesta är klart sen.

När sötnosen vaknade efter sin middagslur så lekte vi och körde igång en maskin tvätt. Behövde tvätta lite mer kläder till mini. Lite mellis för Melvin och fika för mig o Robin innan vi busade lite mer o hängde tvätt. Gjorde middag och sen var det bara bus och mys med sötnosen innan sovdags.

Resten av kvällen spenderades i soffan framför så mycket bättre.








Fredag - Mysdag ♥

Hade en riktig mysdag hemma, tog det lugnt och bara busade med Melvin. Hann tvätta en maskin tvätt och städa i ett köksskåp.

Efter lunch var det sovdags för Melvin och jag passade också på att vila. Robin kom hem lagom tills det var dags att förbereda maten, han tog med sig Melvin för att köpa en sak som fattades medans jag började med mat. Hann också med en dusch medans Robin fortsatte med maten.

Melvin åt massor även denna gång så även nacho gick hem. Så skönt att kunna ge precis samma som vi vuxna äter.

Medans jag diskade blev Melvin badad och förberedd för natten. Sen gosade vi bara i soffan tills han skulle sova. Resten av kvällen spenderades framför tvn med lite gott :)








Torsdag - Pannkakor och luciamys =)

Lucia morgon framför tvn med både julkalender och luciatåg fick bli starten på vår dag. Frukost och sen lek och bus, däreftger bakade jag lite kakor och så gick vi och köpte lite mandel så jag kunde baka bondkakor också. Hem och göra pannkakor till mig och sötnosen, första gången med riktiga pannkakor gjorda på mjölk för Melvin och han smaskade massor, han fick lite hallon till.
 
Efter att vi hade ätit gjorde jag iordning degen till kakorna och la in i kylen och så var det sovdags för Melvin. Under tiden han sov så passade jag på att diska undan och fixa allmänt här hemma. Blev lite vila i soffan också.
 
Bakade ut kakorna och så var det dags för mellanmål för Melvin. Busade lite mer och sen började vi med middagen, lax med fetaostpesto och couscous stod på menyn för dagen :) Blev gott faktiskt, spännande att prova fetaostpeston.
 
Efter middagen myste vi framför tvn innan det var dags för Melvin att sova. Han somnade jättesnabbt, så han var verkligen trött efter dagen. Fortsatte kvällen i soffan för att vila rygg och fogar.
 
 

Shopping till mamman o mini ♥

Detta köpte jag igår, allt ska med i bbväskan. Amningslinne till mig o så body o byxa stl 44 till mini ♥




Onsdag - Julklappar och julbord

Hade lugn och mysig förmiddag hemma, busade med sötnosen och skrev upp lite på listan vad som ska hinnas fixas innan mini kommer. Det närmar sig ju och då är det skönt att kunna bocka av lite åtminstone. Tanken är att jag snart ska börja packa bb-väskan.
 
Efter lunch var det sovdags för Melvin och jag passade på att se senaste avsnittet av Så mycket bättre som jag hade missat, skönt att vara ikapp inför det sista avsnittet som går i helgen. Efter att Melvin hade vaknat åkte vi till Gränby C där vi mötte upp Robin som kommit direkt från jobbet. Han skulle köpa julklapp till mig så jag fick visa vad jag önskade mig och sen skiljdes vi åt en stund så han kunde handla julklapp och jag passade på att köpa lite välbehövliga saker, visar dem i ett eget inlägg istället.
 
Fick höra att även syster var på Gränby så vi gick och sa hej till henne innan vi fortsatte vidare till ett par butiker för lite julklappar. Nu är alla julklappar klara utom en. Skönt att vara så gott som klara och slippa trängas med allt folk nästa vecka när lön och barnbidrag kommer.
 
Åkte vidare till Ikea och åt julbord samt köpte stekpanna eftersom våra är riktigt dåliga. Julbordet var gott och Melvin fick smaka endel av oss =). Det verkar som att hans mjölkallergi äntligen har växt bort, vi håller på och återintroducerar mjölk i hans kost och hittills går det bra. Men han har inte fått jättemängder ännu och inte mjölk att dricka tex.
 
Tanka bilen och sen hemåt, slog in julklappar och sen var det lugn kväll i soffan som gällde. Helt slut i kroppen.
 

Dove pure and sensitive

Dags att buzza igen, denna gången blir det Dove pure and sensitive hudkräm som ska testas. Verkar spännande, helt oparfymerad också vilket passar utmärkt om man endå vill ha parfym på sig sen :)
 
Ska bli kul att se hur den fungerar på min lite halvtorra hud, sen måste jag såklart ta hjälp av lite vänner också :)
 

Tisdag - Lugn hemmadag

Lugn hemmadag, fixade lite smått och pysslade ihop en dekoration med en hyacint på förmiddagen. Hann även med att slå in ett par paket medans Melvin busade. När vi hade ätit lunch och det var sovdags för Melvin tog vi en promenad till posten där jag skulle hämta paket och köpa julfrimärken. Lagom tills vi kom hem igen vaknade sötnosen som inte sovit alltför länge men då blev det att mysa i soffan framför Mussesklubbhus medans jag skrev adresser på julkort.
 
Åt lite mellis och busade lite mer innan Robin kom hem. Umgicks en stund sen gjorde vi middag, medans maten stog i ugnen/ på spisen tog Robin med Melvin på en promenad till affären. Middag och så fyllde vi i de sista adresser innan vi gick och postade korten och köpte lite jord så jag kunde plantera årets julgrupper :) Skönt att ha det färdigt så hinner man njuta av blommorna innan julen är över! Startade en maskin med lite kläder som mini ska ha sen :)
 
La Melvin för natten och sen var det att gå in till honom ett par gånger då han vaknade till, troligen drömde han något.
 
Lugn kväll i soffan och sen störta i säng.
 

Måndag - Handling & Lussekatter

Dagen började med mysfrukost för mig och Melvin. Sen gjorde vi oss klara och lekte lite innan vi tog bilen till stan för att veckohandla samt köpa lite julblommor att ha i julgrupper.

Melvin tyckte det var kul på affären och sen när vi hade varit på blomaffären åkte vi och hämtade syster och Theodor sen vidare för att lämna mönster på mössa samt garn i min fasters brevlåda eftersom hon ska sticka en mössa till mini :)

Hem och äta lite lunch och så fika tillsammans innan det var dags för syster och T att ta bussen till stan igen. Efter att de hade åkt bakade bi lussekatter, de blev klara i ugnen samtidigt som jag höll på med middagen så var fullt upp en stund ;)

Myskväll sen i soffan, hade ont i ryggen så låg och tittade på gossipgirl och åt gott.








Söndag - 2:a advent

Hade en mysig andra advent hemma, mysfrukost med tända ljus och så lek på förmiddagen sen var det lunchdags och efter det sovdags för sötnosen. Passade på att städa tillsammans medans Melvin sov middag. Blev även att köra igång tvättmaskinen.
 
Lekte mer på eftermiddagen och tog en liten promenad med pulkan runt kvarteret. Efter att vi ätit kvällsmat kom min pappa o hälsade på. Melvin blev såklart glad att morfar kom och skulle va med honom hela tiden :) Fikade lite och så fyllde han och Robin på med olja i bilen.
 
Lugn kväll i soffan efter att Melvin blivit badad och lagd för natten.
 

Lördag - Julmarknad

Dagen började lugnt, Robin gick upp med Melvin strax innan klockan 8 och jag fick ligga kvar en stund till. Tittade på julkalendern tillsammans och sen mysfrukost :) Sen fixade vi lite hemma innan vi tog en promenad till julmarknaden, Melvin fick åka pulka eftersom det är smidigast i snön. Det var uppskattat och han satt nöjt.

Fick glögg på marknaden och köpte ett par godisremmar innan vi gick vidare till min farmor och farfar för att säga hej och prata lite innan vi gick hemåt igen. Väl hemma var det hög tid för Melvin att äta lunch. Till oss vuxna förberedde jag våffelsmet. Syster, Martin och T kom hit och åt lunch samt fikade en stund :)

Gick en promenad till affären för att komplettera lite till middagen och sen hem och göra tacos :) Melvin älskar tacos och åt med god aptit.

När Melvin somnat hade vi lugn myskväll i soffan, såg ett avsnitt Gossip girl sen fastnade vi framför Scary Movie.








1 månad <3

Om 1 ynka månad sitter vi förhoppningsvis med mini i famnen, helt sjukt vad tiden går!
 

Fredag

Dagen började med mys framför julkalendern och sen frukost. Busade lite och sen var det dags att göra oss klara för bussen till bm besöket. Melvin blev såklart glad av att se bussen och var så duktig under bussresan. Under bm besöket lekte han med lite leksaker och sen ville han gärna låna datorn ;)
 
Efter besöket tog vi en promenad in till centrum för att fixa lite smått :) Hem igen och då var det lunchdags, hade mat färdigt så var bara att värma :) Fixade lite smått och sen var det dags för sötnosen att sova middag. Medans han sov passade jag på att dammsuga, baka maizena kakor och koka lite knäck :)
 
När Melvin hade vaknat var det mellisdags och sen lekte vi med Duplo på lekrummet. När vi hade lekt en stund kom Robin hem från jobbet och busade med Melvin medans jag fixade med lite annat. Gjorde middag och så kom syster och lilla T och åt med oss. Lugn kväll o Melvin som inte ville sova först så han somnade sen vid 21 efter att ha suttit med i soffan ett tag.
 
 

Bm v.35+2

Det var dags för ännu ett bmbesök, blir ju så tätt nu i slutet. Gick iaf bra och allt såg bra ut, liten ökning på sf iaf så alltid nåt, dock tyckte hon att det var bra med ännu ett TUL. Sen tyckte hon det var illa med bemötandet sist men hon sa att den jag får nästagång brukar vara snäll :)
 
 
 

Torsdag - Fix hemma och promenad till affären

Blev ännu en hemma dag, snöade hela förmmiddagen och då passade jag och Melvin på att gosa samt busa. Sen var det lunch och sovdags för prinsen, han sov hela 2timmar så jag hann både vila och fixa lite inför middagen. Stuvade om i frysen lite också så vi lättare ska hitta det vi ska ha.

Robin hann också komma hem innan Melvin hade vaknat så han tog hand om snön som fallit under dagen. Tog en promenad till affären med pulkan efter att jag hade ställt in kyckling i ugnen. Melvin satt så nöjt i pulkan och såg sig omkring, extra kul var det på hemvägen när Robin sprang bitvis så han åkte riktigt snabbt i pulkan :)

Åt middag och även idag hade jag uppenbarligen lyckats väl med maten. Hjälptes åt att plocka undan sen fick jag en stund framför tvn medans Melvin blev badad och så mys med Melvin igen.

Melvin kunde inte somna så jag lät honom ligga och gosa med mig vid tvn en stund innan jag la honom och han somnade snabbt. Kanske bara var lite extra gos som behövdes ♥

Kvällsfika och mer tv-tittande och snart väntar sängen. Imorgon är det bmbesök igen o så kanske det blir en liten sväng i stan också.





Storebror och mini gosar ♥




Onsdag - Snöstorm

Jisses vilken snökaos-dag! Var inte ens utanför dörren utan stannade inne, snöade precis hela dagen och blåste massor, så jag och sötnosen passade på att fixa lite här inne istället. Busade och lekte massor på förmiddagen, sen lunch och sovdags för Melvin.
 
Under tiden han sov passade jag på att lata mig i soffan ;) Välbehövligt med min onda rygg kan jag säga. När Melvin hade vaknat och ätit mellanmål kom Robin hem och jag började förbereda middagen som blev Lasagne.
Lyckades riktigt bra med maten och Robin sa flera gånger hur bra det blev, alltid kul att få höra sånt :)
 
Myskväll i soffan och mys med Melvin innan jag la honom, medans snön yrde på utanför. Kokade lite knäck i micron och det var verkligen jättesmidigt, ska göra mer närmre jul för det blev inte så mycket av denna satsen så vi åt upp endel med ;)
 

Måndag & Tisdag - Halt!

Måndag: Halt var bara förnamnet på måndagsförmiddagen när jag och sötnosen skulle åka in till stan för att handla lite mat till veckan.  Kom hem strax före lunch och då blev det att fota lite 18 månadersbilder och sen lunch innan vi gick mot bvc där vi hade tid. Var sviningt kallt ute, -20 stod termometern på så Melvin satt inbäddad i varmåkpåse och overall i vagnen o så varma vantar och mössa såklart.
 
Jag passade på att testa nya skorna som faktiskt höll kylan borta riktigt bra :) Kontrollen gick iaf bra och efter att sprutan var tagen så bäddade jag ner Melvin i vagnen så att han fick sova middag, hämtade också ut paketet med Melvins andra Nalle puh låda :) Hem och fixa samt ta det lugnt medans Melvin sov ytterligare en timme i vagnen. Lagom till att Melvin skulle få lite mellanmål kom Robin hem :)
 
Lagade lite mat, sen var det myskväll hemma
 
Tisdag: Mysmorgon framför tvn och julkalendern. Sen åkte vi till Gränby C där vi bland annat köpte en julklapp och fjärrutlösare till kameran. Var svinhalt och ännu värre än tidigare, bilen sladdade runt hela första rondellen och då körde jag ytterst sakta. På motorvägspåfarten kunde jag inte komma upp i högre fart än 50 eftersom det var för halt, fick köra ut och fortsätta öka farten sakta.
 
När vi kom vid samma hala rondell på vägen hem saktade jag av ytterligare men fick endå sladd så jag åkte in i rondellen och fick fortsätta runt. Nä fy säger jag bara, blir inget mer bilåkande än nödvändigt framöver. Hem och äta lunch, sen bakade jag en saffranskaka medans Melvin sov middag.
 
Robin kom lagom tills att jag nästan skulle börja göra middag, såg tv en stund och sen lagade jag mat medans han busade med Melvin. Maten var väldigt uppskattad av Melvin som åt massor :) Gjorde Mexikanskkorvgryta med ris.
 
Efter maten bakade jag lite kolakakor med kardemumma, och så myskväll framför tvn igen :)
 
 
 

Juligare design

Har nu fått dit nya juligare designen :), kan ni inte se nya designen så tryck på F5.

BVC besök 18mån

Igår var det än en gång dags för bvc, allt såg fint ut och nu har vi 12kg tung och 84cm lång kärlek och huvudmåttet låg på 49cm. Var även sprutdags för finaste killen, han blev så ledsen när sprutan togs :( Tur att jag hade honom i famnen och kunde krama om ordentligt <3
 

Nya skor

I söndags köpte jag nya skor för vinterpromenader, varma kängor blev det och ja kanske inte de snyggaste skorna men jag slipper åtminstone frysa. Dessutom jättelätta att ta på och av!

Melvin 18 månader <3

Melvin gillar: Att gå, bli gosad med, dansa, titta på saker med musse/bilar på, gosa med gosedjur, bli jagad, leka tittut, lyssna på musik
Gillar inte: När någon han tycker om åker ifrån huset, när han inte får som han vill, när
Äter: Mat, frukt, välling, havregrynsgröt & havregurt
Sover:1 gång per dag efter lunch
Kan: Gå obehindrat, springa, resa sig utan stöd, pussas, prata, skaka på huvudet om han inte vill något, klappa någon snällt när han vill gosa, tvätta händerna ordentligt (tvåla in, skölja av och torka), bygga lego duplo, hjälpa till med saker man ber om (tex kasta papper, släcka/tända lampan, stänga dörr)
Säger: "mama", "papa" (pappa), "dä!" (där) , "amam" (nam,nam om mat), "ajajajaj" (ajaj), "itta" (titta), "memma" (moster emma), "meme"( Melvin), "amla" (ramla) "biil/brrr" (bil), "babil" (lastbil)"Oh" (oj) "ovve"( hund) "ädig" (färdig), nä-ä (nej), "biss/busse" (buss), "ätta" (tvätta händerna) "em e dä" (Vem är det där?) "rorrrr" (korv), "böja" (blöja), "byja" (byta) "tiss" (fisk), "babil" (brandbil), "mumum" (mums mums om mat)
Är: Glad för det mesta, envis/bestämd och väldigt busig och gosig!
Favoritsaker: Mobiltelefoner, allt han inte får ha, saker som låter/skramlar, bollar, bilar och böcker, rutschkanan gåvagnar, hundar, lego duplo
Tänder: 5 st i underkäken & 5 i överkäken
Första gången denna månad: Leka ute i snön,
Använder: Stl. 80/86 på kläder, stl 4/5 på blöjor
Övrigt: , rädd för dushen (vet inte varför?), Älskar att bada och skvätta massor. Ler oftast stort när man använder blixt på kameran så han förstår att han blir fotad ;)

Söndag - Första advent och firande

Dagen började lugnt, efter frukost dekorerade jag smörgåstårtorna och sen gjorde vi oss klara för en snabb tur till stan. Det var verkligen svinhalt på vägen så man fick ta det riktigt lugnt med bilen. Både jag och Robin köpte nya vinterkängor och så köpte Robin vantar också, var klara på 25 min eftersom vi visste vad vi skulle ha. Hem och ge Melvin lunch och städa av här hemma samt förbereda tills gästerna skulle komma. Lagomt till att Melvin hade sovit en stund kom gästerna o så blev det att äta smörgåstårta samt fika :) Fick även presenter, presentkort, pengar, amaryllis, blomma bla. När alla hade åkt hem var det att ta tag i disken direkt och fixa lite smått innan Melvin skulle äta. Lugn kväll framför tvn sen.

Lördag - Födelsedag och flytt av möbler

Min födelsedag inleddes med paket och frukost på sängen som mina fina älsklingar hade fixat, fick gossipgirl dvd:er och Lola´s cupcakes bakbok som jag hade önskat mig :) Serierna blir till att kolla på när det inte finns nåt bra på tv kvällstid :)
 
Sen var det bara upp och så började stöket här hemma, massa saker skulle flyttas och jag hade endel att fixa här hemma undertiden. Sen kom Robin hem med vårt nya vitrinsskåp som vi började bygga ihop, inte bra för en gravid att fixa sånt på golvet men ville ju hjälpa till också. Sen var det städa och flytta om möbler och bära endel. Var helt slut när jag äntligen fick lägga mig på kvällen.
 
Melvin var så duktig hela dagen trots allt stök här hemma. Kanske lägger upp nån bild sen när vi fått riktigt bra ordning, är inte riktigt färdiga än utan måste fundera lite på hur vi ska ha vissa saker.
 

Fredag - Hemma röj och pizzakväll

Dagen innehöll mest fix här hemma. Hade kommit mer snö och blivit kallare också. Åkte en sväng till stan för att fixa ett par ärenden, blev nya vantar till mig eftersom fingervantar inte direkt är optimalt i kylan och snön.

Ringde till sjukhuset på morgonen och medans jag var ute ringde läkaren tillbaka och jag hade rätt, blir ett till TUL för att se att vår mini inte fortsätter nedåt på kurvan. Skönt det, men irriterande att behöva strida för sin sak.

Hem och ge sötnosen lunch och sen ut en stund i snön, ordentligt djup så Melvin uppskattade inte att hamna framåt på mage för då fick han i ansiktet. Fixade och röjde under em. Sen kom syster hem hit med T och vi åt mat, pizza. mer röj under kvällen och montera upp nytt köksbord samt stolar. Höll på till halv ett på natten, alldeles för sent för min del.






RSS 2.0