Torsdag - Hemmafix

Dagen spenderades hemma, var ute och busade en stund på förmiddagen så Melvin fick se och känna på snön :) Det uppskattades av honom.

In och fixa och så lunch innan det var dags att sova middag för sötnosen som var riktigt envis, tur att mamman är envisare än honom då ;) Passade på att ta det lugnt under tiden han sov och sen var det lek och mer fix när han hade vaknat igen.

Sen kom syster och T hit en stund och efter att de hade åkt var det dags att göra lite middag, korvstroganoff med ris stod på menyn.

Busade med sötnosen och sen ännu en lugn kväll ♥







Onsdag - TUL o foto

Så var det då dags för TUL igen , syster o T följde med till sjukhuset eftersom att Melvin inte får vara med i rummet. Nu ligger mini på -19% (-15% sist) och väger 1970g. Känns inte bra att mini har halkat ner men det var en riktigt otrevlig bm som utförde TUL så jag måste ringa tillbaka o höra hur de har tänkt att ha fortsatt koll på vårt lill ♥.

Väl klara på sjukhuset åkte vi och fotade barnen på barnenshus och det gick bra :) Efter det var det lunchdags så då blev det besök på Ikea där vi endå skulle ha ramar.

Vidare till Gränby C och fixa lite smått, timmarna bar iväg så sen var det bara att lämna syster o T o raka spåret hemåt för mat till Melvin.

Lugn kväll framför tvn efter det. Dessutom la sig snön på backen :)






Förvaring

Idag/kväll har det varit jollyrace på jollyroom så jag passade på att fynda 2 förvaringslådor/boxar med hjul till Melvins lekrum. Ena rymmer 26 liter och den andra 60liter, perfekt till alla bilar och annat smått :) Sparade ett par hundra kronor på att köpa nu så det känns ju bra :)
 
Den mindre lådan
 
Den stora lådan

Tisdag - Egengjorda köttbullar

Lunch och sen ta det lugnt medans Melvin sov, fick endel sammandragningar under eftermiddagen och sen efter att Robin kommit hem från jobbet började jag att göra köttbullar därefter har jag haft sammandragningar hur mycket som helst. Dock inte så det gör nåt ont eller så.
 
Maten blev god och Melvin satt och sa "mum,mum" :) Efter maten lekte jag med sötnosen och så var det baddags för honom tillsammans med Robin medans jag fixade lite på nedervåningen. Efter det välling till sötnosen och lägga honom, sen har jag hunnit med att färga håret också. Tv under kvällen och snart sova, imorgon väntar bla. TUL och fotografering av sötnosen :)
 
 

Måndag - Lussekatter

Dagen började med lek och bus innan det var dags att göra sig klara för bmbesöket i stan, åkte dit och kom precis bra i tid. Sen var det vidare till affären för veckohandling, lagom tills jag plockat alla varor tittade jag i plånboken och självklart hade jag glömt bankkortet hemma som tur var kunde pappa hämta det åt mig så jag slapp gå tillbaka med alla varor.

Sen köpa prydnadstomte och ett par småsaker innan vi åkte hemåt. Sötnosen somnade i bilen så jag passade på att tanka bilen så han skulle få sova lite längre.

Hem och äta lunch och sen mer mys och lek innan jag startade lussekatts bak, tänkte passa på så det finns i frysen. Lagom tills de var färdiga var det dags att göra lite mat.

Myskväll framför tvn och testa ny glögg samt lussekatt och sen stupa i säng.






Söndag - Fira syster

Mysig förmiddag hemma först, gjorde oss iordning och gav Melvin lite lunch innan vi åkte mot Gränby C där vi skulle köpa en present till syster som fyllde 25 år :)
 
Åkte till syster, hennes sambo och lilla T för firande och blev bjudna på både smörgåstårta och fika :) Smaskigt! Riktigt trevligt som alltid.
 
Åka hemåt och börja med middag, leka med sötnosen och äta innan det var dags att lägga honom. Tittade på tv resten av kvällen.
 

Bm besök v.33+5

Var på bm besök idag, sötnosen var också med och skötte sig exemplariskt. Sfmåttet har planat ut än en gång och nut ligger jag vid det nedre strecket. Bm tyckte det var jättebra att jag får det uppkollat med ett TUL på onsdag.
 
Hjärtljuden var bra och även järnet har gått upp fint i värde :) Hon skulle också försöka ordna så jag kan få mer lergigan comp utskrivet och en tid på bedömningsmottagningen eftersom jag har sån smärta i ryggen.
 

Beställt till mini & Melvin

Beställde denna vagnsleksak i samma design som snuttefilten till mini, och en nattlampa till Melvin perfekt så han kan se något när han ska gå till vårt rum.






Lördag - Hemmamys

Spenderade dagen hemma, lugnt och skönt. Eller ja lugnt o lugnt det blir inte så lugnt med en snart 1, 5åring som älskar att busa och leka o springa runt hela huset.

Pillade lite med en kommande bloggdesign när sötnosen sov, sen hann vi med att tvätta och fixa lite annat smått. Beställde 2 julklappar också :) Börjar faktiskt bli klar är ett par kvar men de hinner jag med framöver.

Börjar känna ordentlig längtan till jul nu och nästa helg är det äntligen advent och startskottet går :) Då får jag äntligen pynta här hemma.

Kvällen blev mysig, åt fajitas och sen när sötnosen sov för natten satt vi och åt gott framför tvn. Skulle dricka glögg också men den vi hade köpt smakade riktigt illa så fick hälla ut..





Fredag - Shopping och mys

Blev en trevlig dag , först lite mys hemma på morgonen och sen gjorde jag oss klara för att hämta upp syster och T sen åkte vi mot Bolandcity för att möta mamma :) Brev lite shopping på Lindex nu när det var rabatt, fick välja ut julklapp från mamma också till Melvin, har ju köpt leksaker redan från henne men det är alltid bra att komplettera med lite kläder.

Efter så gick vi en sväng i ett par butiker till och sen satte vi oss och åt lunch. Blev sallad med bla. pasta, fetaost och kyckling. Det var riktigt gott och mättande, orkade inte äns äta upp allt!

Sen en liten sväng till bla Bauhaus och jysk så blev tomtar och julduk samt en tvbänk. Nästa helg kommer vi fixa om i vardagsrummet så då får den komma upp :)

Lämna syster och T o sen en kortis på Willys innan vi åkte hem. Sen mys och soffläge resten av kvällen då jag hade o n t!! Både rygg o fogar o att gå massor o bära in tung tvbänk var nog inte det smartaste jag kunde göra då.








Dagens shopping

Blev lite shopping både till Melvin och hemmet idag :) Nästa helg ska vi fixa vardagsrummet så då får vi upp den nya tv-bänken :)
 

Bilder

 
 

Saffranssnitt

Våga testa dessa lättbakade kakor, smakar ljuvligt ungefär som knäck med saffran :)
 
 

Onsdag

Mysig förmiddag här hemma för mig och sötnosen, sen var det lunch och då passade jag på att ringa till fl eftersom bm rådde mig till det. Sen var det att plocka ihop det som Melvin behövde och lämna honom hos min syster. Sen till fl där jag fick vara ett par timmar eftersom de antagligen hade endel att göra.
 
Sen hämta Melvin och åka hem, mysa lite och så kom Robin från jobbet. Laga lite mat och så lek efter maten. Sen var det läggdags för sötnosen som inte alls sovit så mycket under dagen. Han var riktigt trött och somnade snabbt, sen var det myskväll framför tvn med lite glögg och pepparkakor.
 

Koll på fl

Var in på koll på förlossningen idag efter att först ha pratat med bm på vanliga mvc,  då jag känt en viss oro för bebis storlek med tanke på sf mått, fick rådet att prata med fl. Sagt och gjort ringde jag dem och de tyckte jag skulle komma in iom att mini har varit ganska lugn också.
 
Lämnade av Melvin hos syster och lilla T och så åkte jag dit, först ctg kurva som såg bra ut, mini vaknade av oljudet och rörde sig ;) Sen gjorde en läkare ultraljud för att kolla fostervatten, fråga om storlek men nej hon kunde inte kolla det minsann. Inte kul när jag ville ha det kollat, men sen skulle de ta en till ctg kurva o låta en annan läkare kolla o då ville den läkaren vara behjälplig med att titta på bebisens storlek. Tack o lov säger jag annars skulle jag få vänta nästan 2v och ta upp det igen på bmbesök.
 
Visade sig som jag trodde att bebis inte är superstor direkt, ligger -15% i tillväxthämning, ska tillbaka på ett nytt tillväxtultraljud om 2 veckor för att se att h*n växer enligt sin kurva. Måste säga att mini är ett passande smeknamn ;) Men iaf så såg det bra ut i övrigt så inget att oroa sig för
 

Bm-besök v.31+6

Idag var det bm besök igen, fick en annan bm igen då min skulle göra nåt annat idag men nästa gång får jag äntligen min egen igen. Jobbigt att bli runtskickad till olika. Magen har bara växt 1cm på 2 veckor, så det har planat ut. Bm sa inte så mycket men jag tänker ringa och prata med min egna bm imorgon och höra om det inte kan vara läge för ett TUL för att se att mini växer som h*n ska.  Annars kommer jag kräva ett om det är dålig ökning vid nästa besök.
 
SF-mått: 28cm
Hjärtljud: 130 o över
 
 

På väg

 Nu är sötnosen och jag på väg till mvc, spännande att höra hur det ser ut med värden och mått

Instabilder från förra veckan

 
Ute lek i måndags
Kladdkakebak i tisdags
 
Lego tidningen är intressant :)
 
Storebror myser med lillasyster/lillebror <3
Premiär i nya sängen
Fredagskväll framför tvn :)
 
 

Helgbilder


Helgen

 
Hem och så myskväll tillsammans <3 Somnade gott på kvällen!
 
På lördagen var det alla helgonas dag, och  därmed dags att tända ljus för de saknade <3 Först var vi hemma och myste men sen åkte vi in lagom tills det skymde ute, så mysigt att se alla ljus och alltid lika stämningsfullt. Sen middag hemma med sis, M & lilla T :)
 
Satt sen vid tvn och såg "Så mycket bättre" och åt gott. Var dötrött och somnade riktigt snabbt när jag väl la mig.
 
Söndagen var det först mysfrukost och lite lugnt, sen hälsade vi på hos mamma och fikade :) Efter att vi varit där så åkte vi en sväng till Gränby C och tittade lite samt köpte en ny pyjamas till Melvin. Lagade lax i ugn och potatis till middag och sen var det bus innan sötnosen skulle läggas.
 
Lugnt framför tvn resten av kvällen.
 

Melvin 17månader <3

Melvin gillar: Att gå, bli gosad med, dansa, titta på saker med musse/bilar på, gosa med gosedjur, bli jagad, leka tittut, lyssna på musik
Gillar inte: När någon han tycker om åker ifrån huset, när han inte får som han vill, när
Äter: Mat, frukt, välling, havregrynsgröt & havregurt
Sover: Numera 1 gång per dag efter lunch så att han är tillräckligt trött på kvällen.
Kan: Gå obehindrat, springa, resa sig utan stöd, pussas, prata, skaka på huvudet om han inte vill något, klappa någon snällt när han vill gosa, tvätta händerna ordentligt (tvåla in, skölja av och torka), bygga lego duplo
Säger: "mama", "bababa" (pappa), "dä!" (där) , "amam" (nam,nam om mat), "ajajajaj" (ajaj), "itta" (titta), "memma" (moster emma), "meme"( Melvin), "amla" (ramla) "biil/brrr" (bil), "babil" (lastbil)"Oh" (oj) "ovve"( hund) "ädig" (färdig), nä-ä (nej), "biss/busse" (buss), "ätta" (tvätta händerna) "em e dä" (Vem är det där?) "rorrrr" (korv), "böja" (blöja), "byja" (byta) "tiss" (fisk)
Är: Glad för det mesta, envis/bestämd och väldigt busig och gosig!
Favoritsaker: Mobiltelefoner, allt han inte får ha, saker som låter/skramlar, bollar, bilar och böcker, rutschkanan gåvagnar, hundar, lego duplo
Tänder: 4 st i underkäken & 5 i överkäken
Första gången denna månad: Öppna dörrar själv, bygga med lego duplo
Använder: Stl. 74/80 på kläder, stl 4/5 på blöjor
Övrigt: Älskar att gå överallt och blir arg när han inte får gå tex i affären, rädd för dushen (vet inte varför?), Älskar att bada och skvätta massor. Ler oftast stort när man använder blixt på kameran så han förstår att han blir fotad ;)
 

Tisdagens bmbesök v.29+6

Var på bm besök i tisdags, min ordinarie bm var hemma på vab så fick ha en annan tillfälligt men det gick bra endå. Melvin följde med också och kände på min mage med barnmorskan :)
 
Dagens värden:
Blodtryck:
120/70
Hjärtljud: 133 (Sovande mini som vaknade sen)
Sfmått: 27cm
 
 

Jullängtan - Lite inspiration

Lite fint som jag gärna skulle ha hemma till jul :)

RSS 2.0