Doppresenterna

 
Alicia fick så många fina presenter på dopkalaset, har gjort 2 kollagebilder så det slipper bli så många bilder :) Förutom det på bilderna fick hon även en Trippel-Maxbok, sparkonto och pengar
 
Bild 1: Speldosa med fotoram från fastrarna, Kläder och mjukishund från mormors moster och kusin, sparbössa och lammspeldosa från mormor med man, lyckopeng från morfar med sambo, kostaboda skål från pappas moster med familj, hjärthalsband från pappas kusin med sambo, jordgubbsleksak från mammas kusin
 
 
Bild 2: Ekorrhalsband från mammas morbror, Katt skallra, napphållare och tossar från mammas faster med familj, fotoalbum med personlig framsida + fondkonto från farmor och farfar,  Blomsterbarn servis och bestick samt klänning från mormors kusin och mammas syssling, ramar från morbror, personlig sagobok och doptavla från moster med familj, Bok med godnattsagor från morfars sambos barn

Alicias dop 20/4 - 2013

 
I lördags döptes Alicia, dopet blev väldigt lyckat och även dopkalaset efteråt. Hon fick massor av fina presenter och det var en solig varm dag.
 
Melvin var så duktig i kyrkan och hällde med hjälp av sin morfar upp dopvattnet till Alicia samt kände att temperaturen på vattnet var bra. Alicia var inte riktigt nöjd först men det blev bättre mot slutet av dopet :) Här kommer lite bilder från dopet, bilder på presenterna tar jag i ett separat inlägg.
 
 
 

Förra veckan i bilder

 
 
Det var verkligen full fart hela förra veckan så bloggen hanns inte med, så här kommer en liten bildbomb från förra veckan.
 
Måndagskvällsnöje
 
Bakade kakor inför dopet
Gosig Alicia som somnade i mammas famn <3
 
Torsdagens lunch
 
 

Lördag & Söndag

Lördagen var riktigt grå och trist till en början regn och sen snöfall.. Myste bara hemma och fixade med diverse. Tog en liten promenad till affären också för att få lite luft. Lek med barnen under eftermiddagen.
 
På kvällen åt vi tacos och såg på tv med gottis. Tidigt i säng då vi var riktigt trötta.
 
 
Söndag:  En riktigt solig vårdag, så skönt att få lite solsken. Även riktigt skön temperatur ute. Städade och fixa hemma och umgicks. Åt lunch och sen tog vi en långpromenad, först hälsade vi på min farmor och farfar för att Alicia skulle få testa dopklänningen. Hon var så söt i den och den är stor! Blev kvar där och pratade nån timme innan vi gick hemåt igen. Underbart att komma ut och röra på sig.
 
Hem och busa innan vi åt middag, hade mat i frysen så var helt perfekt att bara koka potatis och värma kött + sås till det. När Melvin & Alicia hade somnat för natten så tittade vi på Röjar Ralf :)
 

Fredag

Ledig dag för Melvin så vi passade på att mysa hemma. Fixade med lite alltmöjligt och lekte :) Vågade inte gå hemifrån då vi väntade på paketet med barnens nya vagn.
 
Vid 11 hade vi besök av prästen för ett dopsamtal, gick väldigt snabbt och smidigt då vi redan hade allt klart sen Melvins dop :) Skönt att få det gjort så man kan fokusera på allt annat inför dopet.  Åt lunch och myste framför tvn. Alicia vill så gärna sitta upp i famnen när hon är vaken, min nyfikna prinsessa :)
 
Tillslut efter låång väntan kom paketet med vagnen och vi kunde våga oss utanför dörren, eftersom paketet vägde 23kg ville vi absolut inte missa det.
 
Tog en promenad till affären och sen var det dags för middag när vi kom hem. Mer lek och sen sovdags för Melvin. Jag och Alicia myste i soffan och såg Hela Sveriges Fredag och så kom Robin hem :) Testade även en ny zingo till fredagsmyset.
 

Dags att buzza

 
Har nu fått hem paketet i buzzadorkampanjen för veet hårborttagning. Ska bli spännande att testa produkterna :)
 

Torsdag - Promenad i solskenet

Robin lämnade Melvin på dagis och jag tog en promenad med Alicia till bvc. Underbart väder ute, så skönt att gå. Var ännu varmare och skönare på hemvägen så jag njöt för fulla muggar.
 
Hemma igen så städade jag och sen åkte vi och hämtade Melvins nya bilstol. Sen hem och lämna den och vidare till Gränby C där jag hann fixa Alicias dopkläder, doppresent och lite annat smått :)  Alicia sov hela tiden utom ett avbrott för lite mat.Åt en korv innan det var dags att åka och hämta Melvin på förskolan. Han blev så glad när jag kom, han såg mig och sa glatt "mamma!" Det värmer verkligen i hjärtat när man har saknat honom hela dagen.
 
Åkte hem och åt mellanmål och packade upp samt monterade den nya bilstolen. Middag och sen mys innan Melvin skulle sova, han somnade på 2 röda. Alicia hade fått feber från sprutorna så var bara att ge alvedon och sen gosa med henne <3
 
 
 

Donkey <3

Idag kom äntligen efterlängtade donkeyn! Nu inväntar vi bara extensionkit och bilstolsadaptern. Har iaf fixat dit chassiskydd och mugghållare så nu är vi redo för att ta ut den på promenad :D
 
Utan chassiskydden
 
Med chassiskydd och mugghållare

Bvc - 14v

Var och tog 3 mån sprutorna och kollade vikten. Nu väger hon 4780g :) Min tunnis, 2 under på vikt och medel på längd. Ska även tillbaks för att få remiss till sjukgymnast då hon har lite kämpigt att vrida huvudet åt vänster.
 

Onsdag - Försök till städ

 
Robin åkte med Melvin till dagis på morgonen, bussresorna hade gått kanonbra även fast Melvin inte hade vagn :)
 
Började plocka här hemma och sen blev Alicia helt plötsligt inte alls på humör hon skrek o skrek :( Hann inte alls med så mycket städ som skulle behövas då hemmet kändes som en katastrofzon. Men blev iaf 2 maskiner tvätt o lite allmänt plock.
 
Äta lunch och sen åka till stan och hämta Melvin på förskolan. Sen åkte vi hemåt och åt mellanmål och myste. Melvin hjälpte även till med att hänga tvätt.
 
Åt middag och sen var det mer mys innan Melvin blev lagd för natten, han var så trött! Fixade med diverse o såg lite tv innan läggdags.
 

Utökning av garderoben..

.. För Alicias del :) Filten kommer bli utmärkt i vår och sommar, nu har hon mest tjockare filtar.


Måndag

Lämnade Melvin på förskolan och sen åkte vi och handlade mat innan vi åkte hemåt igen. Skönt att få handlat lite mat för veckan. Hann vara hemma någon timme och även mata Alicia innan de ringde från förskolan då Melvin inte ville sova, skulle precis äta lunch men det fick vänta.
 
Hämtade hem Melvin och busade här hemma, men först sov han i bilen medans jag åt lunch. Åt middag och lekte lite mer innan det var dags för prinsen att sova. Gosade med Alicia innan hon också somnade för natten.
 
Såg En stark resa med Morgan och Ola-Conny på tv, vilka stollar de är. Kul måndagsunderhållning,
 
 

Tisdag - Fix i stan

Åkte och lämnade Melvin på förskolan och efter det tog jag och Alicia en promenad ner till stan i solen. Underbart väder ute. Laddade busskortet och kikade lite på H&M innan syster och Theo mötte oss. Handlade lite till Alicia och kikade efter något som jag kunde ha på mig på dopet. Ingen större framgång för varken mig eller syrran.
 
Åt lite lunch och kikade lite mer innan vi var tvugna att gå till förskolan och hämta Melvin. Åkte till syster där vi lekte i lekparken och sen umgicks lite mer innan vi var tvugna att åka hem för att äta middag.
 
Åt mat och sen lekte vi innan Melvin somnade för natten. Gosade med Alicia i soffan framför tvn innan jag gick mot sängen.
 

Loppisfynd

Här kommer bilder på lördagens loppisfynd, dock kom inte 2 plagg till Melvin med på bild. Ståbrädan var ett riktigt kap, betalade 50kr och nypris är 500kr och då var den i väldigt bra skick!
 
 

Helgen

Tänkte skriva lite om vår helg :)
 
Fredag: Fortsatt inskolning, gick på promenad och köpte spolarvätska till bilen medans Melvin var på förskolan och lekte. Det gick bra och sen var vi med in och åt med dem, sen ville Melvin absolut inte sova så vi åkte vidare till Gränby C och träffade syster och Theo en stund innan vi åkte hem och träffade min kusin :)
 
På kvällen somnade Melvin tidigt, trött efter att ha varit vaken hela dagen. Tittade tv och åt gott.
 
Lördag: Mysmorgon, skönt att slippa stressa iväg och bara ta det lugnt. Åkte till stan för att gå på barnloppis, passade på att fylla bildäcken med luft också :) På loppisen fyndade jag endel, mer om det i ett eget inlägg :)
Handlade lite som behövdes till kvällen innan jag åkte hemåt igen.
 
Promenad på eftermiddagen och så myskväll framför tvn efter att vi ätit Taco-tårta till middag. Somnade gott på kvällen sen.
 
Söndag: Lugn morgon, sen tog vi en långpromenad hela familjen med flera stopp för lek :) Melvin fick träna lite på att åka ståbräda och så gick han såklart en massa själv :)
 
Väl hemma var det lunchdags och sen efter Melvin hade sovit middag så kom pappa hit med ett nytt batteri till vår bil. Skönt att få det insatt så man slipper tänka på batteriet. Fikade och umgick innan han åkte hemåt igen.
 
Lekte lite mer och sen var det dags att göra middag. Melvin hade svårt att somna på kvällen men tillslut kom han till ro och somnade.
 
 

Torsdag - Fortsatt inskolning

Fortsatte med inskolningen idag. Var riktig vårvärme ute redan på morgonen/förmiddagen när vi var ute på gården och lekte :) Så skönt att det äntligen verkar bli vår på riktigt, nu får det bara hålla i sig!

Efter frukt ute var det lite mer lek innan vi gick in. Melvin sa direkt "mat, mat" när vi kom in, han var nog hungrig ;) Lekte på med bland annat duplo och pussel innan det var lunchdags. Melvin åt duktigt även idag, så skönt att det funkar med mat även på förskolan.

Försökte lägga honom för vila men han började gnälla o så direkt, pratade lite med en pedagog som erbjöd att personalen testar lägga istället och att vi går undan. Det funkade fin fint, han hade bara sagt "mamma, pappa" en gång (inte argt/ledset) och sen hade han varit lugn och somnat. Gick på en promenad under tiden han sov och när jag var tillbaka hade han vaknat och ritade med de andra barnen.

Det hade gått bra, han var inte ens ledsen när han vaknade :) Min duktiga kille, det värmer i mammahjärtat!

Var kvar ett tag till och sen skulle vi hem, men då startade inte bilen så vi fick vänta på dagis gården i värmen tills pappa kom och hjälpte oss :)

Mellanmål hemma och sen bus, middag och sovdags för Melvin :) Har resten av kvällen småfixat och sett serier.
 

Bvc 3 månader

I eftermiddags var vi på bvc, nu är lillsnuttan 60cm lång, 40cm runt huvudet och väger 4650g :) Dock blev det ingen spruta då hon inte kan få alvedon om det skulle behövas enligt bvcsköterskan. Dock så har jag kollat upp det så hon kommer iaf få den nästa vecka oavsett hennes vikt.
 

Alicia 3 månader <3

Alicia gillar: Mysa i famnen, äta, titta på figurer i babygymmet/leksaker, "prata"
Gillar inte: Att bli lagd på mage när hon är trött/på dåligt humör
Äter: bröstmjölk
Sover: 2 långa pass på natten och ett längre på dagen och så ett par kortare däremellan
Kan: Ge svarsleenden, hålla upp huvudet stadigt, trycka ifrån sig med benen, gunga sig själv i babysittern, jollra/prata, skratta, slå/sparka mot saker hon vill nå
Säger: -
Är: Gosig, glad och väldigt "lättsam" bebis
Favoritsaker: Mammas famn och nappen ;)
Tänder: -
Första gången denna månad: Sitta och skratta åt leksakerna i babyskyddet samt hålla sig vaken i bilen, hålla upp huvudet liggandes på mage en längre stund, sprattla mot saker hon vill ha och försöka ta tag i de
Använder: Stl. 50 & 56 på kläder, stl 2 på blöjor
Övrigt: Njuter när någon pussar på henne och gillar när Melvin är nära <3

Inskolningen

 
Igår började vi inskolningen på dagis, dessa dagar har vi bara varit där 2 & 2.5h men Melvin har varit så duktig hela tiden och haft så kul. Lekt massor ute och när vi skulle in blev han arg ;) Inne har han bland annat byggt torn av kuddar, pusslat och byggt duplo samt kört med bilar.
 
Idag var det även lunch på förskolan, Melvin åt bra (som alltid) och brydde sig inte mycket om de andra barnen. Skönt att han åt bra även på förskolan, imorgon blir det också sovstund på förskolan istället för att åka hem efter lunch. Blir intressant att se hur han fixar att sova med alla andra barnen på madrass.
 

Påskafton och påskdagen

Påskafton hade vi inget speciellt inplanerat, bara hemmamys med familjen helt enkelt. Barnen fick sina påskägg och Melvin blev så glad när han hittade sitt, även Alicia verkade uppskatta innehållet i sitt. Var ut och lekte vid dagislekplatsen och promenerade lite. Soligt men lite kyligt ute. Eftermiddagen var vi inne och så gjorde vi pizza till middag, den blev verkligen kanonbra denna gången så nu vet vi hur vi ska göra nästa gång :)
 
Såg tv på kvällen och åt gottis samt gjorde iordning en cheesecake, sen somnade man ovaggad.
 
Påskdagen var vi bjudna till min farmor och farfar på släktmiddag, men först spenderade vi förmiddagen hemma och fixade med lite allt möjligt. Även klockan ställdes om under natten så vi hade ju helt plötsligt en timme mindre.
 
När Melvin hade vaknat från sin middagsvila tog vi en promenad upp till farmor och farfar, umgicks med de som hade kommit och tog det lugnt. Målade också ägg som vi sen skulle tävla med. När alla hade kommit var det verkligen fullt hus, vi var hela 21 personer.
 
Maten var jättegod och efterrätten som jag stod för blev också lyckad :) Båda barnen somnade i vagnarna på vägen hem, sent för dem och utmattande att vara med så mycket folk.
 
 

Annandagpåsk

Annandagen var bara en mysdag här hemma, skönt att inte ha något speciellt utan bara vara hela familjen :)
En kort promenad så Melvin fick leka lite ute o så mys i soffan. Fick testa Robins Simcity spel, ganska kul faktiskt. Hade skit ont i foten rent utsagt, vet inte hur jag lyckades men såfort man tog ett steg smärtade det.
 
Fixade med diverse inför Melvinsförskolestart också. Kvällen spenderades framför tvn.
 
 
 
 

RSS 2.0