Måndag& Tisdag - Handling och innemys

Måndagen blev det att gå upp tidigt för att hinna med frukost och göra sig iordning för att handla mat innan Robin skulle till jobbet. Efter handlingen släppte vi av Robin på jobbet och åkte hem.

Myste och lekte samt fixade med tvätt. Läste böcker och la pussel med Melvin när Alicia sov, mysigt med lite egentid.

Kvällen spenderades i soffan framför Familjen Annorlunda när Melvin hade somnat.

Tisdagen började lugnare och Robin började inte jobbet förrän efter lunch, skönt att ha lite mer tid tillsammans när man är vakna.

Busade under em. och passade på igen med lite lek och bokläsning när Alicia sov. Bygga upp klossar och sen riva ner tyckte Melvin var superkul :) Alicia sov i 4 timmar i vagnen så jag blev nästan orolig mellan varven.

Åt kvällsmat och myste i soffan samt sjöng lite sånger tillsammans innan läggdags. Låg i soffan med Alicia och myste innan även vi la oss




















Lördag & Söndag

Helgen gick i rasande tempo (som alltid). På lördagen myste vi hemma och klippte Melvins hår. Inte kul enligt honom men välbehövligt! På eftermiddagen kom min pappa för att kolla på bilen som krångla med lås. Fikade också och Melvin fick leka lite med sin morfar :)

Gjorde middag och hade myskväll framför film i soffan.

På söndagen fixade vi hemma på förmiddagen med tvätt och annat smått. Busade och gosade med barnen och efter lunch åkte vi hem till min mamma som fyllde år ♥ När vi kom hem därifrån var det matdags så Melvin fick mat bi hade färdig och så åt jag och Robin när han hade somnat.

Lugn kväll i soffan med lillsnuttan och sen läggdags.







Fredag- Syster & kusinträff

Började dagen med mysfrukost och umgicks innan Robin skulle åka till jobbet. Efter det busade jag med prinsen och så gjorde vi iordning pajdegen till lunchen medans lillsnuttan sov i vagnen.
 
Myste i soffan och läste bok innan syster kom hit med Theo. Gjorde klart pajen och åt lunch, sen umgicks vi ett par timmar innan det var dags för dem att åka hem igen. Alicia gav mig också sitt första svarsleende, mammahjärtat smälter <3  När de hade åkt byggde jag och prinsen med duplo en lång stund, väldigt uppskattat <3
 
Åt mat och sen var det mer bus och mys innan läggdags för sötnosen som hade lite svårt att komma till ro när han skulle sova, så det blev att gå in med honom till sitt rum ett par gånger innan han somnade gott! Resten av kvällen blev framför tvn, åt lite gott och myste med Alicia och även Robin när han kom hem från jobbet.
 
 
 

Torsdag - Bvc

Iskall dag igen, hade tänkt att ta en promenad med Alicia till bvc men det fick bli bilen.

Besöket gick bra och nu väger lillan 3180g :) 3 veckorsdagen och hon följer sin kurva fint. Hon har blivit mindre gul också :)

Väl hemma var det dags att laga mat, testade ett nytt recept. Kyckling chutney med ris, ganska kryddig/stark rätt så det passade bra med en klick creme fraiche på.

Robin åkte till jobbet och Melvin fick sova middag. Passade på att vila under tiden och städa undan i köket.

Lugn eftermiddag, hann med att bada prinsen medans prinsessan sov i vagnen.

Middag och så mys innan läggdags. Var fruktansvärt trött och somna till i soffan med lillskruttan en stund. sen var det tv-tittande.











Onsdag - Presentletande

Började dagen hemma, fixade mig iordning och busade med Melvin. Sen lagade vi lunch och efter det åkte Robin till jobbet.

Passade på att gosa med Alicia medans Melvin sov middag och plockade ihop det som behövdes tills vi skulle till gränby. Lagom till att Alicia hade ammat klart så vaknade Melvin. Åkte till gränby där vi träffade syster och Theo :) Testande syskonvagnen med liggdel och det var verkligen smidigt (har bara prövat med babyskydd innan).

Letade present till mamma som fyller år till helgen men hittade absolut ingenting :/ Dock köpte vi doppresent till T som ska döpas om ett par veckor, dock ska den lämnas in för gravyr.

Klockan bar iväg o vi kom inte hem förrän kl 18, var bara värma mat och äta och så mysa innan det var dags för prinsen att sova. Han somnade snabbt och smidigt ensam igen :) Myste med prinsessan i soffan resten av kvällen.







Tisdag - Mer kyla

Mysig fm hela familjen, gjorde lasagne till lunch och Melvin åt för glatta livet :)

Passade på att plocka och dammsuga medans barnen sov. Tanken var en promenad efter att Melvin sovit men det var för kallt igen, är inte sugen att ha ut lillan när det är för kallt.

Pusslade och myste hemma istället. Melvin är så duktig på pussel nu :) Tvättade och hängde tvätt sen var det soffmys innan kvällsmaten. Mer mys efter det och sen läggdags för Melvin, hör och häpna han somnade själv utan att gå ut från rummet en enda gång :) Min duktiga prins ♥

Myste framför tvn och så kom pappa förbi och hämtade lite saker och myste med Alicia :)








Måndag - Mathandling och promenad

Började dagen med mysfrukost och sen gjorde vi oss iordning och åkte för att handla mat. Lillskruttan var inte alls nöjd i slutet av handlingen så fick mata i bilen innan vi åkte hem igen. Lunch och sen åkte Robin mot jobbet och Melvin sov middag.

Fixade lite hemma och sen tog vi en promenad när Melvin hade ätit mellis. Prinsen gick hela tiden och var så duktig ♥

Väl hemma busade vi och myste innan Alicia vaknade igen. Hon sov länge i vagnen som vanligt :)

Kvällsmat o så mer mys innan det var sovdags för Melvin, efter många vändor så somnade han i sin säng på egenhand :) Skönt nu eftersom han störs av sin lillasyster när vi har suttit bredvid, dessutom är han ju faktiskt ingen bebis längre.

Lugn kväll i soffan för mig och Alicia




Söndag - Långpromenad och mys

Inte alls lika kylig dag, men endå fint väder. Började dagen med frukost och efter Alicia ätit tog vi på oss för att gå på promenad och hämta ett brev som inte hade levererats hem till oss.

Alicia sov gott i vagnen som hon brukar, en riktig vagnälskare :) Skönt att hon gillar promenader. Melvin fick åka i pulkan nu när det endå finns snö.

Hem och äta lunch och sen mysa. Alicia sov vidare nån timme till innan även hon var hungrig. Tittade på serier och tog det lugnt innan det var dags att göra middag. Sen mer bus innan Melvin somna för natten.










Lördag - Familjemys

En riktigt kall och solig vinterdag, närmre -20 ute så den planerade promenaden struntade vi i. sån kyla och småbarn passar inte riktigt ihop.

Var inne och hade det mysigt, fixade lite småsaker och bara njöt av att vara lediga tillsammans. Busade på Melvins rum också, det uppskattades.

Åt god middag i form av baconinlindad kyckling och klyftpotatis till middag :) Mys framför film när prinsen hade somnat


Fredag - Bvc & Shopping

Började dagen med mys hemma hela familjen, sen åkte vi till bvc för vägning och mätning av lillan. Nu väger hon 3000g, är 50cm lång och 35, 5cm runt huvudet ♥

Åkte vidare till Gränby C för lunch tillsammans med min syster och T och lite shopping. Efter lunchen åkte Robin till jobbet och jag gick runt med barnen och syster. Blev inte så mycket shopping, en långärmad t-shirt till Melvin på halva reapriset, laddsladd till mobilen att ha i bilen var det som fick följa med hem. Hann med en fika också.

Kom hem lagom tills det var dags för kvällsmat och sen var det mys innan Melvin skulle sova. Fortsatte kvällen i soffan med Alicia framför serier och lite gott att äta.












Ännu en bildbomb

Bjuder på ännu en bildbomb innan jag skriver ett vanligt inlägg


















Mer bilder ♥





























Lillasyster ♥

Har inte bloggat på länge nu, har befunnit mig i bebisbubblan samt myst med familjen ♥♥♥ Lillasyster Alicia föddes 3 januari och är helt underbar! Hon vägde 2880g och var 49cm lång. Melvin är så kär i sin lillasyster och vill gärna hålla, krama, gosa och pussa!

Här kommer en liten bildbomb, kommer ett till bild inlägg också.








Nyårsafton

Nyårsafton spenderade vi hemma i lugn och ro. Busade runt med Melvin och hade det allmänt mysigt. Körde några maskiner tvätt och gjorde extra god mat till kvällen. Sen när Melvin hade somnat spelade vi bingolotto och umgicks.
 
Skålade vid midnatt och sen var det direkt i säng, jag brukar somna vid 22 i vanliga fall så jag  var dötrött när jag hade varit uppe extra länge.
 

Årssammanfattning av 2012

Tänkte göra en liten sammanfattning av 2012 :)
 
Januari: Melvin blev 7 månader och fortsatte utvecklas i rasande tempo. Gåstolen var väldigt poppis! Mamma fyllde 50 år och vi åkte en vecka till Teneriffa för att fira henne och njuta av lite semester
 
 
Februari: Melvin blev 8 månader och intresserade sig mer och mer för att ta sig framåt själv. Hälsade på Sandra och Levicia och testade pulka i vintervädret. Var även på träff med de som jag pratat med på nätet sen Melvin låg i magen.
 
 
 
Mars:Besökte Alingsås och Robins familj, reste till London med mamma på shoppingresa och testade även gungorna ute. Hann även med ett till besök hos Sandra med familj, nu hade de även lilla Lola hos sig :)
 
 
April: Melvin blev allt duktigare på att krypa, påsken kom och vi firade med släkten. Melvin hann med att vara sjuk och vi besökte akuten för hans rosslande.Bokade semester till Turkiet & besökte Robins familj samt Ullared. Köpte även cykelsits så vi skulle kunna cykla runt istället för att gå.
 
 
 
Maj: Fick veta att lilla mini flyttat in i min mage, gick på dopet av min kusin och reste till Turkiet. Fick se mini för första gången och njöt av att värmen börjat komma.
 
Juni: Melvin fyllde 1 år och vi hade ett mysigt kalas. Firade midsommar med familjen och njöt av att sommaren kommit. Gick på ett till tidigt ultraljud och inskrivning hos bm.
 
 
Juli: Robin jobbade massor men lyckades vara ledig flera dagar i sträck så vi åkte till Robins familj och hälsade på. Hann också in på Gekås medans vi var där samt barnens lantgård. Var på dopet av Levicia och Lola.
 
 
Augusti: Blev meddragen på min möhippa och fick blåsa glas, badade på badhuset med Melvin och använde poolen hemma för första gången. Fick se mini på RUL, besökte Leos lekland och hade kräftskiva.
 
 
September: En månad med stort M, gifte oss i mitten på månaden och lilla T föddes dagen efter bröllopet. Åkte till London på bröllopsresa och så började Robin på sitt nya jobb. Klippte även Melvin första gången.
 
 
 
Oktober: Hösten kom på riktigt, Melvin blev 16 månader och fortsatte i rasande takt med sin utveckling. Hann med både höstmarknad, Underbarabarn mässan och massa annat kul. Åkte en sväng till Robins familj igen och så besökte vi Ullared och shoppade en massa julklappar.
 
November: Fortfarande inte så kallt ute och jag började längta till julen. I slutet av månaden firade vi min syster som fyllde 25 och så kom snön med en väldig fart!
 
 
December: Jag fyllde 20 år, flyttade möbler och så pyntades hemmet julfint. Hann även med ett par tillväxtultraljud som visade att mini är just en mini ;)  Firade en mysig jul och avslutade året med att fira Robin som fyllde år.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0