Långfredagsmys

Började dagen med mys framför tvn och så frukost. Lekte och busade sen samt fixade lite hemma fram tills lunch. Efter lunch tog vi en promenad så barnen fick sova ute i friska luften. Medans barnen sov hann både jag och Robin ta varsin dusch och vila lite.
 
Fixade oss iordning och åkte till gränby för lite snabba ärenden innan vi åkte till pappa med sambo. Samtidigt med oss kom även syster med familj och min bror. Blev bjudna på god mat, efterrätt och godis och så fick barnen påskägg med presenter :) Även min syster med familj hade varsina påskpresenter till barnen, inget synd om dem inte ;)
 
Hade riktigt trevligt och Melvin höll sig vaken enda till 22.30 när vi åkte hem. Var raka spåret till sängen, så skönt att få lägga sig ner och sova!
 

Skärtorsdag

Första påskdagen i år, myste hemma på morgonen innan vi vid lunchtid åkte med bussen som Robin körde till stan :) Det var knökfullt med vagnar o de andra med vagn ville absolut inte fälla ihop sina tomma vagnar.. In till stan kom vi iaf, fixade ett par ärenden och shoppade lite till barnen innan vi träffade Robin igen för att äta lunch.
 
Melvin som åt innan vi åkte hemifrån hade somnat och även Alicia sov så gott i vagnen så blev en riktigt lugn lunch. Efter att vi hade ätit gick jag och träffade Johanna för att kolla på tyg. Köpte lite tyg och sen fixade jag fleecebyxa till Melvin innan vi tog bussen hemåt. In och hämtade paket på Ica och så hem.
 
Busade och provade de nya skorna Melvin hade fått och sen var det dags för middag. Lekte lite till innan det var läggdags.
 
Kollade lite serier innan Robin kom hem, sen somnade vi båda till på soffan så var bara raka spåret till sängen.
 
 

Onsdag - Påskpyssel och mys

Startade dagen med lite frukost i lugn och ro, sen blåste jag ur ett par ägg som Melvin och jag skulle måla lite senare. Innan Robin åkte till jobbet så fick även Melvin göra 2 st påskkort som han ska ge bort :)
 
Före lunch var det äggmålning, jättekul tyckte Melvin. Sen efter lunch tog vi en promenad tillsammans och satte upp riset med fjädrar och äggen i. Tog även påskkort på barnen.
 
Mysig kväll och efter att Melvin hade somnat var det tv-tittande i soffan.
 

Nytt till barnen :)

Blev lite nytt till båda barnen när vi var på stan idag. Skor va välbehövligt till Melvin då han bara har vinterskor och snart är det inte väder för dem längre :) Hämtade även ut H&M paket på vägen hem igen.
 
Newbieklänningar och sommarklänning samt tröja till Alicia :)
Chinos, fleecebyxor, mössa, solhatt och skor till Melvin :)
 
 Setet från Molo är köpt begagnat, mitt älsklingprint!!

Glad Påsk :)

Önskar alla läsare en Glad Påsk :) Hoppas alla får en fin påskhelg med gott att äta och trevligt sällskap!
 

Måndag & Tisdag

Måndagen handlade vi på förmiddagen och sen var jag och barnen hemma medans Robin jobbade. Åt våfflor eftersom det var våffeldagen och Melvin tyckte det var super smaksigt. Melvin var på sitt allra värsta trotshumör så dagen blev inte alltför rolig känns som vi mest bråkade.
 
Kvällen spenderade jag i soffan och pustade ut.
 
Tisdagen blev en mycket mycket bättre dag, Melvin var på bra humör och solen sken ute. Flera plusgrader dessutom så vi tog oss en promenad runt kvarteret efter lunch så Alicia fick sova gott ute i friska luften. Sen hackade vi bort lite is från uppfarten innan vi gick in och pusslade och lekte resten av eftermiddagen. Melvin var riktigt trött och somnade redan 18.20.
 
Blev ännu en kväll i soffan, såg Ullared via datorn och sen Familjen Annorlunda på tv.
 
 
 

Påskpyssel

 
Idag passade vi på att påskpyssla litegrann, Melvin fick göra påskkort som han ska ge till sin morfar och gammelfarmor + gammelfarfar samt måla på urblåsta ägg :) Uppskattat att få pröva något nytt och reslutatet blev så fint!
 

Dagens Melvin

Dagens Melvin, "bobo-t" tröja, och jeans :) Älskar tröjan, inte mycket som är så klara färger på om man går på pojkavdelningen annars.
 

Förberedelser inför förskolestarten

 
Om 1 vecka är det dags för inskolning på förskolan för Melvin. Ska bli spännande och lite läskigt för mig, min fina prins har ju alltid varit hemma med mig. Men det blir säkert bra iallafall,  har fixade lite smått som behövdes inför förskolestarten. Bland annat kudde, filt och gosedjur att ha till vilan, även lite nya kläder och så namnat kläder som kommer användas där.
 

Helgen - Middag och mys

 
Helgen var mysig, fredagen var det mest plock här hemma och myskväll. På lördagen kom mamma och syster med familj mitt på dagen, åt lite lunch och fikade. Melvin och Alicia fick påskägg med flera fina saker i också :)
 
Senare kom även mammas man och min bror hit, och så lagade mamma god middag. Klockan han bli mycket så efter middagen var det dags för Melvin att sova. Lugn kväll framför tvn efter att gästerna åkt hem.
 
¨Söndagen var inget speciellt, plockade lite här hemma, tog en lång promenad och sen gjorde jag egna köttbullar  och potatismos till middag :)
 
 

Beställt till mina godingar

Har beställt lite sommarkläder till barnen, svårt att låta bli men samtidigt så är det skönt att börja i tid så slipper jag stå där och stresshandla sen.
 
 
Klänning och set till Alicia, chinos, shorts och solhatt till Melvin

Måndag - Handling och förkylt

Efter frukost åkte vi och handlade mat för hela veckan, Melvin fick gå med en egen liten kundvagn och klarade det galant. Dock tog det en väldig tid så det lär inte bli så ofta när man storhandlar, passar bättre när man handlar ett par saker i affären här hemma.
 
Hem och äta lite lunch innan Robin åkte mot jobbet. Kände mig lite små hängig med halsont och Melvin hostade lite smått, så vi stannade inne och myste resten av dagen. Såg Familjen Annorlunda på kvällen, reagerade på att de kastade ägg med barnen, illa! Tycker det är ett oacceptabelt beteende så varför lära barnen det?
 
Störtade i säng efter att ha sett Ullared också. Matade lillan 2 gånger under natten men vaknade till döremellan av ont i halsen och resten av kroppen.
 

Melvins favorit

En av Melvins favoriter just nu när det kommer till film är Chuggington, han pekar ofta på tvn och säger "tåj, tåj" (tåg, tåg). Så gulligt ibland när han inte får se så säger han med sorgsen röst "tååj".
 
http://husnrnio.se/wp-content/uploads/2011/02/lgpp31777+brewster-koko-wilson-chuggington-poster.jpg
 
 

Helgen

 
Fredag: Lugn morgon, sen in till stan för att träffa syster och Theodor och vara med på barnvagnsmarschen, hann även en kortis i ett par affärer innan och efter marschen var det lunch med hennes mammakompisar efteråt. Klockan bar iväg och efter maten var det dags att ta bussen till Johanna med dotter och träffa ett par mammor :) Lagom till vi klev på bussen vaknade Alicia och var hungrig, hade en flaska utpumpad mjölk så var helt perfekt att mata på bussen. Hon tar flaskan utan problem, så skönt!
 
Melvin hade skoj med de andra barnen och vi kom hem vid 18 tiden, då hade Melvin redan somnat och fortsatte sova i sängen. Lugn kväll framför tvn med lite gott och mys med lillan <3
 
Lördag: Lugn morgon hela familjen, passade på att städa undan hemma. Mitt på dagen var det dags för barnloppis, där hittade jag inte så mycket denna gången men ett par saker till båda barnen :) Melvin fick korv under tiden, perfekt för honom att få lite lunch.
 
Va in på Maxi och köpte fika innan vi åkte hemåt, senare kom Johanna med familj och hälsade på så barnen fick leka och vi vuxna umgås. Trevligt med lite besök! Åt mysig tacomiddag framför tvn och hade mellomys som vi somnade ifrån och vaknade när det var slut. Gick mot sängen och tvärslocknade.
 
Söndag: Mysig dag hemma, lugn och ro :) Efter lunch kom mamma med man och fikade lite, trevligt att få lite sällskap och kul för Melvin såklart :) Han har lärt sig säga mormor så tidigare på dagen sa han "mommo nart", han ville alltså att mormor skulle komma snart och pekade mot fönstret. Gjorde en stek till middag och hade en lugn kväll sen.
 
 
 
 

Trasig mobil = dåligt bloggande :(

Min mobil har gått sönder och jag har för tillfället min gamla android som inte alls är bra att blogga från så nu blir det inte mycket bloggande för min del :/ Hoppas att den snart blir lagad så jag kommer igång igen, får försöka blogga lite från datorn istället.

Alicia 2 månader <3

Alicia gillar: Mysa i famnen, äta mat ;), sova, ligga i babygymmet, "sitta" i famnen
Gillar inte: Att bli nerlagd för hastigt när hon somnat
Äter: bröstmjölk
Sover: 2 långa pass på natten och ett längre på dagen och så ett par kortare däremellan
Kan: Ge svarsleenden, hålla upp huvudet lite, trycka ifrån sig med benen, gunga sig själv i babysittern, jollra/prata
Säger: -
Är: Gosig, glad och väldigt "lättsam" bebis
Favoritsaker: Mammas famn och nappen ;)
Tänder: -
Första gången denna månad: Sprattla så hon gungar sig själv, vända sig från mage-rygg o rygg-mage samt jollra nyanserat
Använder: Stl. 50 på kläder, stl 2 på blöjor
Övrigt: Njuter när någon pussar på henne och gillar när Melvin är nära <3

RSS 2.0