Bakning

Blev till att baka lussebullar idag endå fastän ja skulle vänta ;) Var så sugen innan ja somna igår att ja tänkte på hur ja skulle baka mina lussekatter o vad ja behövde :D

Iaf så gjorde jag dem idag o de blev underbart goda, synd bara att de lär gå åt fort!

Imorgon går jag ju in i v.10 också :D Känns underbart att veckorna går så himlans fort!

Lussebullar = UNDERBART!

Har längtat efter lussebullar sen ja fick veta att ja va gravid, idag hittade jag faktiskt i butik så jag köpte 4 st vara 3,5 har jag satt i mig helt själv :D Vadå galet? Vill bara ha mer, ska baka egna lite före 1:a advent till dess får jag köpa på affären!


Underbar dröm

Hade en helt underbar dröm inatt, jag hade fött bebisen som var jätte söt o liten. Det var en liten flicka, precis som jag har känt under denna tiden innan. Har en sån stark känsla av att det blir en flicka nu!bild hittad på google


Trött

Idag har jag varit trött, skulle vila mig i 20-30min i eftermiddags, o kanske sova en kortis. Slutade med att jag hade sovit i över 1 timme! Snacka om att vara trött, det tar endel energi att vara gravid..

Ska snart sova igen då jag känner mig super trött.. Nu är det iallafall 1 veckas ledighet från skolan så då kan jag sova ut så mycket som möjligt.

VUL - Helt magiskt!

Det var helt magiskt att gå på vul o sen den lill* hjärtat slog och allt såg helt perfekt ut!

Är i v9 (8+3), bebisen var precis rätt storlek(17.1mm) :D Sen satt långt upp i livmodern vilket är superbra!

Innan man har sett ett hjärta slå är det 50% chans att den klarar sig, när man sett hjärtat slå är det 85% chans att den klarar sig men på min såg det så bra ut att det är över 90% att den klarar sig <3


Illamående dag... -_-

Mådde illa i morse så skolan var inte så mycket att tänka på har mest legat i sängen hela dagen.. Inte så mycket att göra åt det heller, är också yr till o från..

Imorgon blir det nog skola då jag inte börjar lika tidigt.. Nu är det inte långt kvar innan vi får se bebben heller, i övermorgon (torsdag) <3 Då kommer även en bild från det såklart, eller om jag lägger upp den på fredag får se när jag har tid helt enkelt..

Magbild v.9 (8+0-8+6)

Här kommer då en magbild från v.9 (8+0)


v.9 (8+0 - 8+6)

Då var man inne i vecka 9, veckorna går så himla fort.. Känns som jag nyss fick veta att jag var gravid..

Livmodern har nu blivit dubbelt så stor som innan du blev befruktad. Du ser inte gravid ut än men kanske märker du att byxorna sitter tajtare i midjan. Nu kan en del tecken på hormonella förändringar synas i hyn. Rynkor syns mindre, vissa kvinnor får finnar, tandköttet mjuknar och det är mycket viktigt att sköta dentalhygienen under resten av graviditeten. Vidare kan sköldkörteln vara mer framträdande. Kring bröstvårtorna kan det dyka upp små upphöjda knutor som kallas Montgomerys körtlar.

Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor. En del kvinnor har små blödningar tidigt under graviditeten, det är inte ovanligt att det sker när mensen brukade komma. Det kan bero på alla hormonförändringar och på att slemhinnorna i kroppen blöder lättare när man väntar barn. Om blödningen skulle göra ont ska du söka hjälp.

Ditt barn är 22-30mm långt från huvud till stjärt. Embryot börjar nu mer och mer se ut som en baby med fingrar och tår på händer och fötter. Armar och ben växer fort, ögonlocken täcker nästan hela ögonen och en näsa sticker ut. Barnet rör sig nu försiktigt och tränar sina muskler, men eftersom fostret är stort som en vindruva kan modern inte känna rörelserna än. Under denna vecka utvecklas diafragman och det är tack vare denna muskel som barnet kan andas efter födseln. Inälvorna som började bildas från navelsträngen, transporteras till bukhålan som blir större allt eftersom fostret växer.

Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.
Skolveckan gjord

Veckan i skolan är nu avklarad, har faktiskt gått rätt fort.. Är såklart trött men de e inte nått man kan göra åt..

I måndags kunde jag inte gå pga. illamåendet så va bara till o vila. Annars har jag varit illamående lite då och då men det verkar hjälpa att äta lite skorpor då.

Känner att smaker har förändras och jag är inte chokladsugen, annars älskar jag choklad. Samma med tacos, inte alls så gott. Är inte heller sugen på vitlök o jag brukar älska det..

Dricker juice på morgonen o den smakar annorlunda med nu..

Nu är det helg iaf och jag ska passa på att vila, skönt efter en skolvecka. Nästa vecka är det ju dags för vul på torsdagen. Längtar så mycket efter att få se bebisen som finns i mig o se att hjärtat slår o så.

Babypictures..

Har suttit och kollat på bilder sen jag var liten bebis själv, var verkligen söt ^^, ska kolla upp om en babykorg också längre fram som jag och mina syskon haft den första tiden att sova i så kul att ha något som gått i släkten, samma gäller dopklänningen, den är verkligen superfin!

Längre fram kanske jag lägger upp nån bebisbild på mig men inte just nu iaf..

Namn funderingar..

Har börjat fundera ut vad vi skulle kunna tänka oss för namn, har ett par men kan säkert komma till ett par med tiden också.

Flicka: Rose, Alicia, Zeniah
Pojke: Melvin, Lucas


Magbild v.8 (7+0)

Här kommer en bild på den svullna magen..


Dröm

Natten till igår drömde jag att när jag & pojkvännen var på VUL så fick vi veta att vi skulle få tvillingar, det kändes jätte verkligt. Så jag vaknade under natten o trodde nästan att de var sant, men vi får väl se på det riktiga VUL hur det ligger till, men tror inte att jag väntar tvillingar.


v.8 (7+0 - 7+6)

Barnet är nu sex veckor gammalt och 14-20mm långt från huvud till stjärt. Ögon, öron och näsborrar har bildats och huvudet ser mänskligt ut. Den närmaste veckan är viktig för hur ögon och inneröra utvecklas. I innerörat sitter organ för hörsel och balans. De flesta inre organ har fått sin grundläggande form, t ex. hjärta, hjärna, lungor och njurar.

Hjärtrytmen har normaliserats och kapaciteten förbättrats. Under den lövtunna huden ser man nu ett nätverk av blodkärl. Hittills har kroppen varit uppbyggd av brosk, men börjar nu ersättas av skelettceller. Benen i armar och ben hårdnar och växer betydligt på längden. Lederna i kroppen börjar bildas.

Nu växer livmodern och storleken kan jämföras med en apelsin. Det är vanligt att man måste kissa mycket oftare än normalt. All glatt muskulatur, det vill säga sådana muskler som du inte kan styra, som livmodern, blodkärlen och tarmarna, blir slappare. Det kan göra att du får förstoppning. Risken för åderbråck, hemorrojder och urinvägsinfektioner ökar också. Om du drabbas när du är gravid är det viktigt att du får behandling tidigt.
I vissa landsting kallas du till ett hälsosamtal hos barnmorskan för att prata om alkoholvanor, kost och livsstil. Hos andra landsting sker detta samtidigt som inskrivningen. Det ser olika ut i olika delar av landet.Veckan

Veckan har varit rätt bra, vissa dagar har dock huvudvärken varit ett h-vete.. Även om man vänjer sig så e det jobbigt. Också jobbigt att vara trött hela tiden, men jag är också väldigt glad =)

Nu har jag börjat längta efter att den riktiga bebismagen ska komma och att det ska bli dags för vul o inskrivning.. Då kommer det kännas mer på riktigt. Brösten har börjat ömma igen och jag tror att dom har växt lite iaf, känns så..

Ikväll ska jag passa på att njuta av att veta att imorgon får jag sova! Ska väl se på film med pojkvännen och ha det bra, åt nyss god middag. Har också blivit hungrigare, det märks för vill nästan hela tiden ha mat.


Magbild v.7(6+0)

Här kommer en magbild från igår då jag gick in i vecka 7 (6+0)


Bokning av barnmorskebesök och vul.

Ringde nu på morgonen till Mvc för att boka tid så de kommer ringa mig snart. Sen ringde jag och bokade tid för vul hos Carolinamottagningen, blir den 28 oktober då jag kommer vara i v.9 (8+3), det ska bli riktigt spännande och jag hoppas att tiden fram tills dess går fort =) Hittade en bild på hur ofta man kommer ha läkar och bm besök och hur stor bebisen är.


v7 (6+0 - 6+6)

Idag går jag in i vecka 7 och här är det som händer inom mig nu:

Många kvinnor upplever yrsel efter att ha stått upp länge, vilket ofta beror på lågt blodtryck. Kvinnor med små bröst märker nu tydligare att brösten är större, även om alla förstoras. Bröstvårtorna kan redan nu vara mer framträdande och vårtgårdarna dvs den mörka huden kring bröstvårtorna mörknar ytterligare. Venerna i brösten framträder ofta tydligare, då blodflödet till brösten ökar. Din hjärtfrekvens ökar kraftigt och ämnesomsättningen ökar med upp till 25 %. Normalt sett kan en läkare nu fastställa graviditet genom vaginalundersökning.

Ditt barn börjar se mer mänskligt ut och svansen är nästan borta. Huvudformen är fortfarande ojämnt och framåtböjt. Mörka fläckar på vardera sidan om huvudet skall bli ögon, två hål är början på näsborrarna och det går att urskilja läppar och tunga. Ryggraden och hjärnan är nästan färdigbildad. De små knopparna som ska bli ben och armar växer snabbt. En tendens till fingrar och tår börjar växa fram. Hjärtat har nu en höger och vänster kammare och slår med ca 150 slag per minut. Det är ungefär dubbelt så fort som hos en vuxen. Lungor, inälvor, njurar, lever och inre könsorgan är nästan färdigutvecklade. Fostret är nu 7-13mm långt (mäts hjässa till stjärt).

Det här är ett känsligt skede då alla inre organ utvecklas, så det är viktigt att du inte utsätter fostret för något som kan påverka dess utveckling negativt.Info och bilder fr. gravid.se och babycenter


Tröttheten och huvudvärken

Idag är jag då i v.5+6 alltså sista dagen i v.6. Har under veckan kännt mig extremt trött och haft svårt att sova. Känns inte alls bra, men det är pga. den stora hormon omställningen och alla extra hormoner som man blir så trött, är även trött under dagarna vilket också är vanligt. Får trösta mig med att det troligen inte kommer att vara så här under hela graviditeten utan att det bör avta till 2:a trimestern. Ska försöka ta en extra powernap så ofta jag kan..

Huvudvärk har jag haft dagligen, känns som huvudet ska sprängas vissa dagar, medans det är lite mindre andra dagar. Känns som man inte riktigt kan koncentrera sig på tex. skolarbete pga. detta. Men det lär försvinna med tiden.

Andra symptom jag haft är irriterad för små saker, särskilt på min pojkvän. Känns inte så kul men kan inte göra nått åt det. T.ex. om han lagar mat o inte är säker på vad han ska göra härnäst så kan jag bara bli irriterad o säga att han får tänka själv osv. Sen efter ett tag känner jag mig lite dum och är jätte snäll igen..

Har också haft molvärk i magen det är något jag särskilt får om jag böjer mig långt ner. Har också känt att jag är hungrigare nu och kan äta mer, men inte feta saker tex. hamburgare. det blir jag bara äcklad av samma om jag äter för mycket godis. Och nu är förmycket godis inte så mycket godis.

Har också haft grymt svullen mage/tarmar efter måltid och på kvällen när jag har ätit som mest ser jag nästan ut att var i v.16-17 kanske..

Imorrn byter jag vecka så då kommer det ett inlägg om det, ska också boka tider då så skriver säkert om det med :)


Gravid blogg :D

Hej, här är då min gravid blogg =) Tänkte först säga lite kort om mig, är 17 (snart 18) år gammal, går sista året på gymnasiet och väntar mitt första barn den 5 juni.

Här kommer jag skriva om hur jag mår, inköp och barnmorskebesöken kommer också ladda upp lite bilder..


RSS 2.0