Bloggsvar :)

Nu har jag skaffat bloggsvar så är bara att fråga på så ska jag svara så gott jag kan :) Finns i vänsterkanten vid menyn!

En gravidlista :)

Hitta en lista på nätet som jag tänkte fylla i :)

Graviditetssymtom:
- Mensen ca 1 vecka, Grym huvudvärk och trötthet

Positivt gravtest i v. :
- ungefär 6

När jag berättade för….

Mamma/Pappa:
- Mamma samma dag o pappa ca 3 veckor senare efter första ultraljudet (vul)

Bästa kompisarna:
- Olika.

Resten:
- Olika

Vår barnmorska hette:
- Karin :)

Mat jag fastnade för:
- Lussekatter i början o Glass på slutet men annars inget speciellt

Mat jag spydde av:
- Inget speciellt, men blev grymt äcklad av basmati/jasminris, särskilt lukten

Illamåendet började:
- v7/8

Och slutade:
- ca v9/10

Första mammakläder:
- Ett par Jeans

Första bebisprylen:
- 3 pack bodys från H&M :)

Första sparken:
- v. 18

Namn:
- Melvin.

Vad har hänt med min kropp?:
- Större bröst, svullen i slutet o så magen då ;)

Konstiga saker jag gjorde:
- ?

Kommentarer jag fått:
- Många, en vanlig var att min mage var liten

Konstiga råd jag fått:
- Att inte köpa saker innan bebisen kommit

Värsta minne:
- När jag fick träffa en puckad läkare

Bästa minne:
- Så många, men första ultraljudet för underbart & det andra såklart!

Melvins tredjevecka!

Nu har Melvin hunnit bli tre veckor också, tiden går för fort!! 

Han är mer närvarande nu och rör en heldel på huvudet för att se sig omkring. Magen fungerar bra tack vare Minifom och Sempersmagdroppar. Han gillar att vara nära mig och Robin och ligger gärna på ens mage/bröst.

När det gäller matning så äter han var 3-4 timme vilket känns jätteskönt då man hinner göra saker däremellan. Han sover hyfsat djupt när han väl sover ordentligt så det är inga problem att flytta honom då. Gillar fortfarande att åka vagnen och bil.

Han tittar ofta på mig när han ligger i sin babysitter och han har börjat röra på sig på ett annat sätt än tidigare :)

Klädstorlek: 50

Liberos startväska :)

Eftersom att man inte får Liberos startväska på BB här i Uppsala så hörde jag att man bara behöver skicka mail till Libero o så skickar de ut en väska åt en. Det gjorde jag och nu har jag fått den, tycker den är väldigt bra för att vara gratis!

Innehåll:
- Litet leksaksbi från Lamaze
- 1 paket med våtservetter
- 1 paket med blöjor storlek 1 & 2
- Små prover av libero olja, amningsinlägg
- Rabattkuponger
- Tunn hjälmmössa
- Skötunderlägg


BVC

Idag gick vi till BVC där det var vägning och mätning som gällde :) Besöket gick toppen och nu väger Melvin 3665g och är 54,5 cm lång :) Huvudomfång är nu 36,6cm

Skillnad sedan födsel/förra gången:
Huvudomfång:
+1,6 cm
Vikt: +395g / +105g
Längd: +1,5cm


Melvin idag, 19 dagar gammal :)


Ny design :)

NU har jag uppdaterat designen lite, är ju inte helt ny men har ändrat endel iaf och fixat en ny header :)

Vad tycks?

Melvins andra vecka!

Idag fyller ju lillprinsen hela 2 veckor!! Helt sjukt ju, min lilla bebis har redan blivit 2 veckor.

Under veckan har han blivit starkare i nacken och kan lyfta upp huvudet när man håller honom. Han har också gått upp bra i vikt så nu väger han 3560g. Han har åkt tåg för första gången och då var han toppenduktig.

Han är mer vaken i perioder och har sin sovperioder också. Han har börjat titta mer och kollar ofta mot mig när han är i någon annans famn. Han är fortfarande lika snäll och gillar verkligen att åka i vagnen ute, då brukar han somna.

Klädstorlek: 50
Viktuppgång sedan födsel: +290g (3270g vid födsel)


Pictures :)

Ett par bilder på sötnosen ^^Melvins första vecka :)

Tänkte skriva lite om hur första veckan var, kul för mig att kunna läsa senare.

Första dagarna sov han nästan dygnet runt, men i slutet av veckan började han bli lite mer vaken. Har sovit toppen bra om nätterna och vaknat 1-2 gånger oftast för att äta.

Han är lugn och snäll och gnäller inte om han inte vill något. Han trivs toppen bra med att åka vagn och bil och är en riktig liten goskille. Han gillar också nappen när han är lite snuttsugen.

Jag trivs så himla bra med att vara mamma och det känns underbart bra! Kan absolut inte tänka mig hur det skulle vara utan vår Melvin <3

Storlek på kläder: 50


Återbesök på sjukhuset

Idag har vi varit på återbesök för nyfödda med Melvin. Det gick toppen bra och han klarade alla tester. Han har också gått upp 20g i vikt :) Känns toppen att han går upp men är inte förvånad med tanke på hur bra amningen går.

Var lite kul när vi väntade på att träffa läkaren tillsammans med alla andra mammor och bebisar för alla inklusive jag satt och ammade sin bebis ;) Såg så roligt ut.

Sen har vi varit och shoppat lite smått, ska på begravning nästa vecka så blev en ny klänning till mig som jag ska ha då och sen tunna byxor till Melvin och en till amningsbh. Köpte också vattenfärger så vi kan göra hand och fotavtryck och rama in sen :-) Bilder på sakerna kommer i ett eget inlägg.

Melvin sov större delen av tiden vi gick runt i köpcentret, underbart att han är så duktig!! Nu i eftermiddag har vi bara slappat, skönt efter att ha varit iväg.

Beställt :)

Nu är barnvagnsskylten beställd, perfekt med stor reflex också :)


Mys

Dom senaste dagarna har varit super mysiga. Melvin har sovit som en prins o vaknat ca 2-3 gånger per natt, så vi har fått sova också. Känner mig inte alls så trött som jag trodde att jag skulle göra efter förlossningen :)

Tänkte skriva en förlossningsberättelse o lägga in här sen. Annars så har jag verkligen fått en lugn prins, äter o sover o myser mest hela dagarna, o han gnäller inte alls mkt :)

Igår var min syster här, hon var helt uppslukad av Melvin ^^ Han fick byxor och nalle :) Vi var också på en premiärtur med vagnen till affären, skönt att komma ut och Melvin tyckte om att ligga där. Perfekt att han gillar det så man kan gå många promenader framöver!

Idag är det nationaldagen och ja Melvins första, har varit hemma och myst + att vi har varit och handlat. Han skötte sig jättebra under handlingen och ja köpte minsta nappen åt honom eftersom att nästminsta är förstor!


Våran lilla älskling <3

Lägger upp två andra bilder på lilla älsklingen här ^^, kan inte sluta titta på honom!


Nu är han här <3

Nu är äntligen lillpojken här, han föddes idag 08:14 :) 3270g och 53 cm lång, en riktig tunnis ;) bild finns på www.akademiska.se o sen webbisar :)

7 dagar

Bara sju dagar till beräknat datum, känns ju bara helt sjukt! Nyss räknade man ner från 100 dagar ju, ska bli helt underbart att snart få hålla min lilla pojke i famnen o kunna se honom varje dag!


Korgen :)

Nu är korgen färdigfixad och står brevid min sida av sängen :) Det enda som fattas är eventuellt en pinne för att finna sätta upp sänghimmel men den är mysig redan nu! Tyget som sitter runt är samma som användes när jag var bebis :)
Studenten

Hann ju med studenten innan lillpojken kom :)


RSS 2.0