Helt sjukt men underbart att det bara är 100dagar till mini är beräknad, känns dock mer som att det är mellan 95-100dagar kvar. 
 

Till mini <3

Såg en snuttefilt idag på Gränby C som jag kände att vi bara måste ha till mini, den passar utmärkt till både flicka och pojke. Köpte dock ingen när vi var där och nu surfade jag runt och hittade den till kanonpris så nu är den beställd istället :)
 

Fredag & Lördag

 
Fredagen började med mysfrukost med lillprinsen o så mys innan vi gjorde oss klara för att åka till Gränby C och handla ett par saker. Köpte bland annat virksaker så jag kan träna och göra en filt till mini. Sen blev det även mössa till Melvin då han behövde fler tunna mössor.
 
Efter Gränby blev det en snabbis till syster med familj för att lämna jeans och låna gravidjeans, skönt att kunna byta lite så man slipper köpa massor med gravidkläder. Använder mest klänning och kjol men skönt att kunna ha jeans då och då.
 
Hem o ge Melvin lunch o sen var det sovdags för honom. Undertiden han sov tragglade jag virkning, blev väl lite mer insatt iaf men lär behövs mer än så innan det verkligen kan bli en filt.
 
Mysmiddag på kvällen med kött, potatisgratäng och kryddsmör, gott! Sen mysigt framför Fångarna på fortet när Melvin hade somnat.
 
Lördag började med att sova lite extra, Robin tog upp Melvin o jag bara däckade när jag tänkte gå upp. Helt slut och trött i huvudet. Äta frukost och ta det lugnt innan det blev Gränby C igen eftersom Robin skulle fixa foto till sitt nya körkort.
 
Kikade runt lite mer och åt lunch på nya Foodcourt, sjukligt mycket folk eftersom det är lönehelg, dessutom uppträdde Panetoz så var ett jäkla liv.  Åkte sen bort till Ikea där det blev en fika innan vi åkte hem och Melvin fick sova.
 
Lugn eftermiddag ,med lek och bus och sen till affären för att handla lite godis. Fajitas till middag och sen var det bad och välling för sötnosen innan läggdags. Sen har vi suttit framför tvn och tagit det lugnt, ska snart sova eftersom jag ska iväg på klädbytardag imorgon. Får inte ta med vagnar dit så Melvin får stanna med Robin hemma.
 
 

Onsdag &Torsdag

Onsdagen var riktigt höstig och regnig, inte så man fick lust att gå ut alls. Myste hemma med min lilla sötnosen under förmiddagen, sen sov han länge efter lunch och jag hann både dusch o kladdkakebak o lite annat :) Hann med ett par maskiner med tvätt och fikade med kladdkaka och grädde :)
 
Lugn kväll hemma och så passade jag på att montera ihop nya vagnen, dock så är den undanställd så den kommer inte användas ännu. Väldigt nöjd med den redan nu, så smidigt att kunna använda med babyskydd och allt på. Sent i säng då jag pysslade med alltmöjligt.
 
Torsdag Var även det en hemma dag, dock var vi ut en sväng på eftermiddagen. Melvin var på gnäll humör av okänd anledning men efter lunchen blev det bättre. Sov länge igen så jag fick andas lite och njuta av lugnet ;)
 
När Robin kom hem så lagade jag lite mat, blev en ugnspannkaka med grädde och sylt till. Enkelt och smidigt när allt fanns hemma. Efter maten kom J och köpte paraplysulkyn vi hade till Melvins babyskydd, den kommer inte komma till användning för oss så då är det bättre den används än bara står o samlar damm samt tar plats.
 
Lite småfix och sen lägga sötnosen. Lugn kväll framför tvn och så sova.

Måndag & Tisdag - Bebismys

Måndagen började med bm besök medans Melvin var hos syster med familj. Kunde inte ha med Melvin eftersom jag blir så yr av blodprov. 
 
Efter besöket åkte jag och hämtade prinsen och  passade på att titta lite på systers plutt :)
 
Åkte hemåt och tog det lugnt, passade på att förbereda middagen när Melvin sov.
 
Bus och mys när han vaknade igen, sen kom Robin hem lagom till att jag skulle göra middag så då tog han med sig Melvin ut till lekplatsen. Efter middagen var det mys innan Melvin skulle sova. Sen lugn kväll för mamman och pappan :)
 
Tisdag Träffade syster m. fam på gränby efter lunch, fick gosa lite med sötaste systersonen som mest sov. Melvin ville gärna gå och kika ner i kusinens liggvagn :) Märks tydligt att han gillar sin moster och hennes sambo o ville mest bli buren.Åkte hem till de för rn snabbfika innan bi begav oss hem efter upphämtning av Robin. 
 
Åkte och hämtade ut nya vagnen och babyskyddet på posten. Hem och skriva handlingslista o sen iväg medan robin gav melvin mat.

Helgbilder från Instagram




Denna helg :)

 
Fredag: Lugnt och skönt här hemma, pysslade med diverse hushållssysslor och bakade bullar med choklad när Robin var med Melvin på lekplatsen :) Myskväll med tacos och tvtittande.
Lördag: Mys morgon med lek och bus innan jag åkte till stan för att gå på barnloppis och köpa byxor till Melvin. Blev bara 2 fynd på loppisen. Hem o mysa med finaste killarna och gå på tipspromenad i området. Sen laga godmiddag och ha myskväll igen :)
 
Söndag; Blev mysmorgon och sen åkte vi in till stan för att prova barnvagn som vi nu har beställt, skönt att få prova den på riktigt och även få känna på babyskyddet innan man beställer. Inget vidare att beställa en vagn som man aldrig har provkört. Lunch på Ikea.  Hem till syster och hämta några saker vi glömt där och sen vidare hemåt.
 
Började regna på eftermiddagen så stannade inne och myste bara, lite lätt middag sen på kvällen.
 

Bm-besök v.24+5

Idag var det dags för det första bm besöket efter inskrivningen, fick moderskapsintyg, tog blodgruppering och ferretinvärde. Mätte också magen och lyssnade på hjärtljud.
 
Dagens värden:
Blodtryck:
120/50
Hjärtljud: 142
Sf-mått: 23cm
 
Den gröna pricken är dagensmått, de lila är de mått jag hade med Melvin

Beställt :)

Beställde idag denna vagn och babyskydd :) Babyjogger city select och Maxi Cosi Cabriofix :) Liggdelen och sittdelen går att ha på flera sätt och även babyskyddet kan klickas på chassit :)
+

London i (mobil)bilder :)

Vår bröllopsresa gick till London, lagom långt att åka när man är gravid och inte vill sitta ihopklämd för länge på flyget.
 
 

15/9 -2012 <3

From this moment on <3


Idag..




Torsdag

Fint väder redan på morgonen, frukost o lugnt här hemma först. Sen efter lunch och Melvins sovstund var vi till lekparken en stund, när vi lekt lite så kom också Robin dit.
 
Efter lekparken var vi till affären och handlade lite till middagen och sen lekte vi här hemma. Lagade mat och Melvin satt i Robins knä och läste bok då han var lite gnällig.
 
Middag o allmänt mys sen var det sovdags för sötnosen. Efter läggning passade jag på att fixa lite här hemma och ta det allmänt lugnt.

Vill ha till mini :)

Finns så mycket fint till bebisar, har hittat dessa saker som jag mer än gärna skulle ha på mini. Dock får inköp vänta tills efter London resan.
 
 

Onsdag

Började dagen lugnt, vaknade vid 04.30 o hade ont i benet o ryggen så va upp på toa och tog värktablett. Somnade om och blev väckt kl 07 av en glad sötnos som stod i sin säng o sa "brum brum!" Mys i sängn och sen upp och äta frukost efter det obligatoriska blöjbytet.
 
Sen myste vi i soffan, sötnosen gosade hela tiden med mig. Diskade och plockade undan lite och lekte. Lunchdags och sen sovdags för prinsen. Passade på att färga håret och dammsuga under tiden, lagom till att jag hade fuschat ur hårfärgen vaknade han igen. 
 
 
 Lite mellis och sen gick vi till lekplatsen. Väl där satt han först i sandlådan en bra stund. Robin kom dit när han kom från jobbet och sen gick vi hem så jag kunde påbörja maten.
 
Efter maten var det lugnt en stund och sen fick Melvin ett bad innan det var läggdags. Satte mig sen vid datorn en stund innan jag la mig.
 
 

Tisdag - Köttbullar

Började dagen med mysfrukost hela familjen, sen till stan då robin skulle lämna in ett papper och melvin behövde mockasiner och strumpor. Fikade och sen hem igen. Väl hemma var det lunchdags för sötnosen som fick bananplättar :) Det tyckte han mycket om, så smidiga att göra också!
 
Efter lunch gick Robin och la honom och jag gjorde en sallad som vi åt till lunch :) Sen planerade vi lite inför Londonresan nästan vecka och tog det lugnt framför tvn.
 
Mellis dags för Melvin när han hade vaknat och sen förberedde jag dagen middag medans Robin tog Melvin till lekplatsen :) Blev egengjorda köttbullar med egengjort potatismos och sås samt lingonsylt till middag, så gott!!
 
Efter middagen lekte vi och myste och sen var det helt plötsligt läggdags för sötnosen, passade på att ta hand om vik-tvätt under tiden Melvin blev lagd för natten. Efter det har jag gjort klart en bloggdesign och bara tagit det lugnt.
 
Sötnosen när han kom från lekplatsen :)

Dagens middag :)
 
 

Lite shopping till Melvins fötter :)

Köpte ett par mockasiner/tofflor och 2 par strumpor idag till sötnosen. Strumporna fick han välja själv och då blev det med "vovve" =)
 

Måndag - Handling & lek

Efter frukost åkte vi till stan och handlade mat, sen släppte vi av Robin vid stationen så han fortsatte mot jobbet och jag och Melvin till Gränby för ett ärende. Hämtade upp syster och lämnade lite kyl och frysvaror där innan vi åkte mot Ikea, där blev det lite småshopping och sen åt vi korv med bröd :)
 
Blev en sväng in på Barnenshus där presentpapper köptes billigt :) Åkte och lämnade av syster och tog med varorna och så åkte vi hemåt. Sötnosen somnade i bilen och fortsatte sova i vagnen hemma.
 
Fixade lite diverse hemma, hängde tvätt och startade tvättmaskinen. När Melvin hade vaknat gick vi till lekplatsen så Melvin fick busa lite :)  Hem igen och laga mat och så myskväll innan det var läggdags för prinsen.
 
Satt med en bloggdesign och sen var det bara stupa i säng.
 

Söndag - Mys och fix

En underbar dag, först lugn morgon bara jag och Melvin. Efter frukost satt vi vid tvn och såg Fem myror som han gillar :) Sen klädde vi på oss ytterkläder och gick till lekplatsen, underbart höstväder och sötnosen var på sitt bästa humör :) Han sprang och gick glatt hela vägen dit.
 
Efter att vi lekt klart gick vi till affären, köpte en hel kyckling att ha till dagens middag :) När vi var hemma igen så  var det nästan lunchdags, blev rester av gårdagens taco för Melvin. Efter lunch började jag blåsa ut luften ur Melvins pool, sen startade vi en tvättmaskin innan Melvin fick sova middag på altanen. Medans sötnosen sov passade jag på att duscha och städa. Bytte också gardiner i sovrummet till ett par lite mer höstigare.
 
När sötnosen vaknat ville han mysa med sin morfar så jag fortsatte ta ur luft ur poolen. Sen var det dags för mellanmål och jag gjorde klar kyckling för ugnen och satte in eftersom den ska stå ett bra tag. Efter det kom syster med sambo en stund :)
 
Maten blev klart och strax efter det åkte de hem medans vi satte oss och åt, blev toppen bra och alla åt med god aptit.
 
Hann hänga ännu en maskin tvätt och sitta här en stund också, och nyss har vi ätit jordgubbsmousse till efterrätt :) En riktig toppen Söndag börjar lida mot sitt slut. Resten av kvällen ska jag bara mysa med min stora älskling i soffan eftersom att han jobbade hela dagen.
 
 

Lördag - Solsken och regn

Hade till en början mysdag med lilla älsklingen, lekte och busade och gosade under förmiddagencsamt körde igång tvätt. Efter lunch fick sötnosen sova i vagnen ute i friska luften på altanen. Hängde tvätt åt lunch och tog det lugnt innan sötnosen vaknade. 
 
Strax efter att han vaknat kom Robin hem så då blev det lekparken, var underbart väder men efter 5 min så då gick vi hem och hämtade paraplyer för att gå och handla. Mys och sen laga mat, blev tacomys middag :) 
 
När sötnosen somnat kollade vi på körslaget och bara tog det lugnt.

Dockvagn

Plockadefram en dockvagn jag har haft som liten, Melvin blev så glad :)
 

4 månader

Nu är det bara 4månader tills vår andra lilla älskling förhoppningsvis tittar ut :)
 

Fredag - Innemys, bak och vovvebesök

Efter en jobbig natt hade jag och sötnosen en lugn morgon, mys i soffan och lek. Efter lunch fick sötnosen sova i vagnen på  altanen medans jag bakade muffins och plockade/städade. Fick undan Melvins sommarkläder så nu är det bara de som ligger i tvätten kvar.
 
När sötnosen vaknat ville han gosa och sen fick han mellis och leka medans jag fortsatte plocka. Robin kom sen hem och efter det gick vi till affären tillsammans för att handla lite så att jag kunde baka chocolate chip cookies :) Väl hemma gjorde jag middag till sötnosen och fixade lite smått innan jag började baka kakorna.
 
Badade sen sötnosen och gav välling och innan sängdags kom även pappa, Ankie och Zorro(hunden) hit. Melvin blev jätteglad och ville klappa, han sa vovve,vovve! hela tiden :)
 
Efter att Melvin var lagd såg vi Fångarna på fortet och åt ,middag, kött, potatisgratäng och kryddsmör :)  En liten stund vid datorn också och sen var jag helt slut.
 
 


Bilder från Onsdagens mamma-barn träff


Torsdag - Ärenden och hemmamys

Efter frukost  gjorde vi oss i ordning och åkte till stan för diverse ärenden, skönt att få dem gjorda så listan på saker som ska göras genast blir mindre.
 
Åt lite lätt lunch i form av korv och bröd på Ikea innan vi åkte hemåt. Äntligen några som har korv som även Melvin kan äta, de har nämnligen börjat med mjölkpulver i flera sorter helt plötsligt :/ Väl hemma var det dags för sötnosen att sova middag, under en tiden satt vi och pysslade med lite allt möjligt som behövde göras här hemma.
 
Efter att sötnosen vaknat blev det mys och sen mer fix, Robin tog med Melvin ut till lekplatsen en stund medans jag fixade mat.
 
Provade göra en frisyr och tog det allmänt lugnt efter att sötnosen hade somnat och nu sitter jag här och ser serier :)

Onsdag - Mammaträff

Blev väckta tidigt av robins jobb som ringde och inte hade koll, inte så kul när melvin var trött o inte kunde somna om sen. Tv-mys i sängen och sen frukostdags. 
 
Efter frukost lekte vi och sen var det dags att göra sig klar för mamma-barn träff. Träffen var trevlig och min äppelkaka blev omtyckt :) Åkte sen ner på stan för att gå toll tandläkaren, bara byta tråd i ställningen på 5min sen gick vi runt o kollade amningsbh till syster. Hemåt igen efter det.
 
Melvin var trött eftersom han sov middag för kort stund. Lagade mat och åt sen mys o lek o så välling och kvällsbad. Sen somnade sötisen utan problem. Pysslade med lite småsaker och satt vid datorn, åt lite glass med :)

Tisdag - God middag och äppelkaka

Dagen började lugnt och mysigt (som alltid?), efter frukost och mys vid tvn åkte Robin för att hämta bilen i stan och jag förberedde kvällensmiddag Köttfärslimpa. Perfekt att förbereda och sen ha i kylen.
 
Sen var det lek och mys innan jag lagade lunch till Melvin och efter lunch tupplur för sötnosen. Under tiden Melvin sov åkte jag före till farmor och farfar då farmor skulle hjälpa till att sy upp ett par av Melvinsbyxor och sy om klänning åt mig. Blev kvar ett tag och lagom tills vi fikade kom Robin dit med Melvin, fick med oss lite äpplen från deras träd. Åkte hem när det var dags att ställa in middagen i ugnen.
 
Middagen blev supergod och Melvin satt och sa "mmm" hela tiden :) Efter middagen var det mys med sötnosen innan han skulle ha välling och sova. Började med placeringskort när Robin la Melvin och så gjorde jag äppelkakan. Tänkte ta med mig halva imorgon då jag och Melvin ska träffa ett par andra mammor och barn.
 

Måndag - Leoslekland och mathandling

Dagen började lugnt, bestämde oss för att åka in till Leos lekland så Melvin skulle få busa massor :) Hämtade upp min syster på vägen dit också så hon fick komma ut lite, kom väl fram till kl 11. Massor av bus och en lycklig kille, sen var det lunch och tupplur för sötnosen. Passade på att ta det lugnt medans han sov, sen mer bus innan vi lämnade av syster hos sig och åkte vidare för att handla mat.
 
Efter att vi handlat mat var det högtid att åka hemåt, packa upp kassar och sen fixa lättare middag varmkorv och bröd. En viss prins blev superglad och smaskade glatt :)  Lite mys och lek och sen badades prinsen och blev lagd.
 
Resten av kvällen har jag bara njutit av lugnet, ska väl gå och kika om tvätten har torkat också innan jag går mot sängen. Märks att man har sprungit runt och busat massor idag!
 
 

Massor av bus!

På leoslekland :D
 

Melvin 15 månader <3


Melvin gillar: Att gå, bli gosad med, titta på andras tänder, musik från tv, stå, jaga bollar, bli jagad, kasta ut saker från lådor, klappa andra snällt, titta på andra barn, leka i sandlådan och åka ruschkana
Gillar inte: Att bli lämnad "ensam" dvs när vi försvinner utom synhåll, när man flyttar bort honom från ställen han inte ska vara på, att bli tillsagd när han tex. gör illa någon.
Äter: Mat, frukt, ersättning, havregrynsgröt & havregurt
Sover: Numera 1 gång per dag efter lunch så att han är tillräckligt trött på kvällen.
Kan: Gå obehindrat, springa, resa sig utan stöd, pussas, prata, skaka på huvudet om han inte vill något, klappa någon snällt när han vill gosa
Säger: "mama", "bababa" (pappa), "dä!" (där) , "amam" (nam,nam om mat), "ajajajaj" (ajaj), "itta" (titta), "memma" (moster emma), "meme"( Melvin), "amla" (ramla) "biil/brrr" (bil), "babil" (lastbil)"Oh" (oj) "ovve"( hund)
Är: Glad för det mesta, envis/bestämd och väldigt busig och gosig!
Favoritsaker: Mobiltelefoner, allt han inte får ha, saker som låter/skramlar, bollar, bilar och böckerm rutschkanan och gåvagnarna
Tänder: 4 st i underkäken & 4 i överkäken
Första gången denna månad: Leka i sandlådan med hink och spade.
Använder: Stl. 74/80 på kläder, stl 4/5 på blöjor
Övrigt: Älskar att gå överallt och blir arg när han inte får gå tex i affären, rädd för dushen (vet inte varför?), Älskar att bada och skvätta massor

Mysig Söndag

Dagen har varit riktigt lugn och mysig, frukost hela familjen sen dusch. Efter det lek och mys innan Robin åkte till jobbet. Hänga tvätt och så göra lunch till sötnosen. Melvin fick egengjord pizza till lunch, han somnade nästan när han tog sista tuggorna min lilla sötnos! var bara rakt i säng efter lite avtorkning och han somnade på 1 minut.
 
Under tiden Melvin sov satt jag med bloggdesign, tar sin lilla tid kan jag meddela särskilt när man har svårt att bestämma sig. När Melvin vaknat myste och lekte vi lite mera och så var det dags för lite mellis. Efter det kom min syster hit och umgicks ett par timmar, passade på att klippa Melvin när syster var här så han skulle sitta lite mer still. Sen var det matdags för mig och sen bad och sova för Melvin.
 
Nu sover Melvin sen ca 1 timme och jag har passat på att diska undan lite och dra ett varv med dammsugaren. Nu ska jag ta det lugnt vid datorn och kika på tv ett tag innan jag ska sova själv. Robin kommer inte hem förräns om 2 timmar så jag lär ligga nerbäddad och kanske sova då.
 
 

Klippt

Nu är det klippt, alltså Melvins hår ;) Passade på när min syster var här i eftermiddags. Har tidigare tagit ytterst lite vid öronen men nu blev det sidorna och baktill som fick klippas. Inte lätt att få en ett åring att sitta still, passade på medans han åt en skiva knäckebröd :) 
 
Före - Efter bild :)
 
 

Fem myror

Sötnosen kikade lite på Fem myror är fler än fyra elefanter på barnkanalen för en stund sen, så kul att han gillar vissa program en liten stund. Fem myror var en favorit för mig som liten, har alla tre filmer på video ;)
 

Polly Charter

Provade Polly charter som är nåt nytt godis, var riktigt gott faktiskt :) Gillar inte vanliga polly men denna variant och Polly rocks är riktigt goda, kan rekommenderas :)
 
 
 

Lördagskväll

Gårdags kvällen var riktigt mysig, god middag med kycklingfilé, pommes och sås sen badasötnosen och lägga honom. När han hade somnat plockade vi fram gottis och såg på en klassiker, Sällskapsresan. Dock var vi båda super trötta så när filmen var slut var det bara att gå och lägga sig.
 

Städdag

 
Städning är väl vad jag ägnat mig åt mest idag, och mysa med prinsen såklart. Städning är verkligen ett evighetsgöra, även om man städar hela tiden så kommer något nytt att städa..
 
 
 

Designfunderingar...

Sitter och klurar lite på en höstdesign på bloggen, har hittills dessa bakgrunder som alternativ.. Får se vad det blir i slutänden...
 

Hösten är här

Så var vi inne i september, hösten är alltså här på riktigt. Dags att ta ur luften ur Melbins pool och plocka undan sommarkläderna med andra ord. Hoppas på en solig höst så man kan ta många härliga promenader.
 
September blir en spännande månad, Melvin ska få sin första kusin vilken dag som helst, i mitten av månaden är det bröllop och Londonresa.
 

Bilder från i Torsdags

Här kommer ett litet kollage från torsdagen i stan
 

RSS 2.0